Advertisement Section

U partnerstvu sa Filmskim centrom Srbije, ovogodišnje, deveto po redu izdanje programa First Look Filmskog festivala u Lokarnu, koji se tiče radova u toku, obuhvata šest srpskih filmova u fazi postprodukcije. Ključnim međunarodnim činiocima iz filmske industrije ova ostvarenja biće prikazana od 9. do 11. avgusta u sklopu programa LocarnoPro.

Program obuhvata dokumentarce „Govori da bih te video” Marije Stojnić, i „Izbor za Miss zatvora” Srđana Šarenca (autora filmova „Selo bez žena” i „Dve škole”), debitantski dugometražni igrani film „Kelti” Milice Tomović, autorke višenagrađivane kratkometražne „Tranzicije”, te ostvarenja „Pejsaži otpora” Marte Popivode, i „Telenovela en gris y multicolor” Filipa Martinovića, kao i dokumentarni film „U slavu ljubavi” Tamare Drakulić, autorke filmova „Okean” i „Vetar”.

Žiri koji čine direktori i selektori međunarodnih filmskih festivala odlučivaće o dodeli nagrada programa First Look: nagradi u vidu usluga u fazi postprodukcije filma u iznosu od 65 hiljada evra koju dodeljuje Cinelab Bucharest, nagradi Le Film Français koja se sastoji od usluga oglašavanja u iznosu od 5.600 evra, i nagradi koju obezbeđuje Kaiju Cinema D/ffusion u vrednosti od 5 hiljada evra za dizajniranje međunarodnog postera.

Ovogodišnje 72. izdanje prestižnog Filmskog festivala u Lokarnu, u Švajcarskoj, počinje sutra, (u sredu) 7. avgusta i traje do subote, 17. avgusta.

Kralj lavova
  • Save
Previous post „Kralj lavova” zaradio preko milijardu dolara na blagajnama
mina petrovic
  • Save
Next post Snimanje dokumentarnog filma „Devojčice rokaju“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap