Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker  School“ otvara svoja vrata za novu generaciju polaznika

Juče  je zvanično  otvoren konkurs za prijem novih polaznika, za školsku 2018/19. godinu.

Škola je namenjena srednjoškolacima i srednjoškolkama sa područja Grada Beograda i okoline, a izabrani učenici/ce će nakon usvojenih teorijskih znanja i  praktičnih vežbi,  imati prilku i da snime svoj prvi film.

Polaznici/ce škole će uz pomoć  stručnih mentora, nagrađivanih filmskih stvaraoca – Jelene Maksimović, Marka Grbe Singha,  Jelene Gavrilović i Stefana Đorđevića proći  kroz sve faze stvaranja filma i steći  znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži zvuka i slike.

Predviđeno je da se predavanja i vežbe održavaju vikendima u periodu od novembra 2018. do marta 2019. godine, u prostoru Kulturnog centra Reks u Beogradu.

Zainteresovani učenici i učenice srednjih škola potrebno je da na imejl adresu: slobodnazonajr@freezonebelgrade.org  pošalju motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem svoje  ideje za film, kratku biografiju (u nekoliko rečenica  reći nešto o sebi) i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, e-mail adresa i naziv škole).

Pohađanje Free Zone Filmmaker škole je besplatno, ali organizatori nisu u mogućnosti da pokriju troškove prevoza.

Konkurs je otvoren do petka 5. oktobra, a izabrani kandidati će o svom učešću biti obavešteni najkasnije do ponedeljka 15. oktobra 2018. godine.

Najbolji kratkomteražni filmski radovi polaznika treće po redu Free Zone Filmmaker škole imaće prilku da budu prikazani i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna zona 2019. godine.

Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“  realizuje se u okviru programa Slobodna zona Junior,  uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.