Srpski filmovi i predstavljanje tri srpska filmska projekta na festivalu u Kotbusu

Izvor: Filmske radosti
08/11/2017 - 09:45

Sinoć, sedmog novembra, počeo je dvadeset sedmi Filmski festival u Kotbusu, koji će trajati do 12. novembra, a i ove godine srpska kinematografija i srpski autori dobiće značajno mesto u programima i sadržaju ovog festivala koji je, popdsećamo, usredsređen na istočnoevropske autore i kinematografije.

Reditelj Danilo Bećković član je ovogodišnjeg glavnog festivalskog žirija, a njegov najnoviji film, prošlogodišnji bioskopski hit, „Jesen samuraja“, biće prikazn u okviru selekcije „Nacionalni hitovi“. U glavnom takmičarskom programu našlo se slovenačko-srpsko ostvarenje  „Družnica“ reditelja Jana Cvitkoviča, dok će u programu „Spectrum“ biti prikazan film „Vetar“ Tamare Drakulić.

Osim svega pomenutog u okviru industrijskog dela festivala u Kotbusu Filmski centar Srbije će okupkljenim profesionalcima predstaviti tri srpska filmska projekta u fazi razvoja i nastanka; u pitanju su sledeći projekti: „Ilijin povratak“ (producent: Milan Stojanović, reditelj: Mladen Đorđević), „Čulova iskušenja“ (producenti: Marko Paljić i Danilo Bećković, reditelj: Danilo Bećković) i „Autoportet“ (producenti: Jasminka Jasniger Radovanović i Goran Radovanović, reditelj: Goran Radovanović).

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.