Svetska premijera domaćeg filma „Horizonti” u Kairu

Izvor: Filmske radosti
23/11/2017 - 15:30

Debitantski dugometražni igrani film, reditelja i scenariste Svetislava Dragomirovića, doživeće svetsku premijeru na mešunarodnom festivalu u Kairu (CIFF 2017), koji se održava po 39. put, od 21. do 30. novembra 2017. godine.

Film „Horizonti” je debitanski igrani film (98min) koji na jedinstven, metaforičan način, prikazuje propast čovečanstva, kroz raspad jedne disfunkcionalne porodice, obavijenu lažima i prevarama. Gubitak značaja porodice, kao takve, kao kičme svake civilizacije, je srž filma „Horizonti”. Postavljajući tu zamišljenu granicu, horizonte koji razdvaju nebo i zemlju, čoveka od onoga ka čemu teži, a šta mu postaje nezamislivo da dosegne, reditelj postavlja pitanje da li uopšte postoji šansa da se ta granica pređe, ili će se ona zauvek pomerati sve dalje i dalje, svaki put kada joj se približimo.

„Horizonti” su definisani izuzetnom fotografijom, stabilnim, i preciznim kadrovima, koji su ukrašeni maestralnim glumačkim izvođenjem i sveukupnom atmosferom, koja vas na specifičan način uvlači i vodi kroz film. Film je podržan na konkursu Filmskog centra Srbije, i produciran od strane Cinnamon Films-a, Gray Tree Film-a i Akademije Umetnosti u Beogradu. Film je sniman na lokacijama u Deliblatskoj peščari, Beloj Crkvi, Dubovcu (opština Kovin) i Beogradu.

Pored filma „Horizonti”, koji se na festivalu u Kairu prikazuje u selekciji International Panorama, biće prikazan i srpski film „Rekvijem za gospodju J” Bojana Vuletića, u selekciji Festival of Festivals. Svetislav Dragomirović je rođen u Beogradu, 1989. godine. Filmom počinje da se aktivno bavi od 2011. godine kada upisuje Akademiju Umetnosti u Beogradu. Od tada je učestvovao u produckiji kratkih dokumentarnih i igranih filmova, spotova, reklama i emisija za TV.

Za kratki dokumentarni film „Ljubavni slučaj ili tragedija običnog čoveka” je osvoji brojne nagrade, između ostalog za najbolji film i najbolju režiju. Trenutno radi na razvoju svog drugog dugometražnog projekta. 

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.