Advertisement Section

Žiri u sastavu: Filip Grandrije, Manfred Šmit i Ivan Ikić doneo je odluku da Grand Prix 24. Festivala autorskog filma, nagradu „Aleksandar Saša Petrović“ za najbolji film dodeli filmovima: „Ti imaš noć“ Ivana Salatića i „Teret“, Ognjena Glavonića koji će podeliti novčani iznos nagrade od 5000 evra.

Nagrada za najboljeg reditelja odlazi u ruke Sergeja Dvorcevoja za film „Ajka“.

Nagrada profesora Vlade Petrića, za najsinematičniju sekvencu u igranom filmu, u čast Slavka Vorkapića, u vrednosti od 2000 američkih dolara odlazi filmu „Knjiga slika“ u režiji Žan Lik Godara. Nagradu dodeljuje Savet Festivala.

Žiri u sastavu: Miloš Spasojević, Tomislav Gavrić i Predrag Popović doneo je odluku da Povelju „Aleksandar Petković Petko“ za najbolji snimateljski rad, dodeli Ivanu Markoviću za film „Ti imaš noć“.

Nagrada za najbolji film u okviru programa „Bande a part“ odlazi filmu: „Ljudi s jezera“ u rediteljke Žan Mari Straub. Žiri je činila Nikol Brenez.

Žiri u sastavu Tamara Drakulić i Ivan Velisavljević, doneo je odluku da u okviru selekcije „Hrabri Balkan“ dodeli dve nagrade:

Specijalno priznanje za film „Intervju“, reditelja Nermina Hamzagića i Nagrada za najbolji film u okviru selekcije „Hrabri Balkan“ za film „Titanijum“,  rediteljke Gökçe Erdem.

Žiri filmske kritike FIPRESCI Srbija, činili su Milan Špiček (predsednik žirija), Vladimir Džudović i Dušan Cicvara. Specijalna nagrada „Slobodan Novaković“ dodeljena je  filmu „Granica“ Alija Abasija. Glavna nagrada „Slobodan Novaković“ dodeljena je filmu „Kradljivci“ Kore-ede Hirokazua.

  Fotografije: Tanja Drobnjak

Festival autorskog filma
  • Save
Previous post Proglašeni dobitnici nagrada FIPRESCI i „Aleksandar Petković Petko“ za najbolji snimateljski rad
Slatko od nista, Boris Mitic
  • Save
Next post Bioskopska premijera filma „Slatko od Ništa”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap