Prodaja ulaznica za svečanu premijeru filma „Južni vetar“, koja će se održati 23. oktobra u Velikoj dvorani Sava centra počela je danas, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Sava centra, kao i svim prodajnim mestima Eventima.

Film, koji je sa velikim uspehom prikazan na više domaćih festivala, gde je osvojio nagrade ali i simpatije publike, predstaviće 23. oktobra u 20 sati imponzatnu glumačku, kao i autorsku ekipu koja je radila na ovom ostvarenju.

U glavnim ulogama „opasnih” momaka našli su se: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, a tu su i Jovana Stojiljković, Bogdan Diklića, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić kao i gosti iz Bugarske Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.

Reditelj Miloš Avramović koji je ujedno i scenarista sa Petrom Mihajlovićem, pred publiku donosi uzbudljiv akcioni triler sa pričom o dobrom kriminalcu koga jedan pogrešan potez uvlači u krvavu intrigu zbog koje može da da izgubi sve.

Priča koja prikazuje Beograd devedesetih sagledana kroz prizmu loših momaka sa gradskog asfalta, inspirisana je, prema rečima autora, autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje.

Nakon beogradske premijere, uslediće svečane premijere u Novom Sadu (25.10.), Kraljevu i Kragujevcu (26.10), Požarevcu (27.10.) Lazarevcu i Obrenovcu (28.10.), Čačku (29.10.), Banjaluci (01. 11) kao i u Valjevu (05.11), Vršcu (06.11.) i drugim većum gradovima, a planira su i premijere u Skoplju, Podgorici, kao i u dijaspori.
Film će od 24. oktobra naći na redovnom bioskopskom repertoaru svih bioskopa širom zemlje.