Advertisement Section

Ovih dana pojavio se trejler za novi film Branka Radakovića koga je nazvao „Marketing“. Za nepuna 24 sata nakon što se najava našla na You Tube-u, već ju je videlo preko 1000 ljudi.

Kako i sam naziv kaže, glavna tema je marketing, a Radaković ga je snimao u periodu 2016. i 2017. na više lokacija u Beogradu, Paraćinu, Kikindi, Zagrebu i Splitu.

Do leta bi trebalo biti završena postprodukcija, a ovo je šesti po redu dugometražni film hiperproduktivnog autora koji se pored filma bavi i rok muzikom, poezijom i slikarstvom.

Ono što je zanimljivo za ovo ostvarenje je i to što se Radaković pored uloge snimatelja, scenariste, montažera i reditelja, potpisuje i kao kompletan autor muzike i tekstova. Nedavno mu je izdat prvi solo album pod nazivom „Pakovanje“ za izdavačku kuću „Metropolis Music“, te će se neke od pesama sa tog albuma naći i na filmu. Jedan od hitova sa tog albuma, se takođe zove „Marketing“. Dakle, Radaković je i ovoga puta na specifičan način spojio različite umetnosti kojima se bavi. Ovoga puta, to je i svojevrstan miks i promocije njegovog albuma na kome je sve pesme i sam otpevao.

Branku je ovo i prvo ostvarenja snimano i van Srbije, iako su mu mnogobrojni filmovi, kako kratki, tako i dugometražni, pre ovoga, prikazivani i nagrađivani po celom svetu.

U filmu „Marketing“ se pojavljuje najvećim delom veliki broj ljudi iz sveta muzike, književnosti i filma. U njemu učestvuju: Renato Metessi, Branko Jelić, Boris Malagurski, Nebojša Ilić, Milan B. Popović, Miloš Milekić, Miodrag Stošić, Ivan Bajović, Branka Prišlić, Ena Kundičević, Aleksandra Stanković i mnogi drugi.

Prokupački festival kratkog filma
  • Save
Previous post Prokupački festival kratkog filma u gostima u DKSG
Neputovanja
  • Save
Next post Srpsko-slovački film „Neputovanja“ premijerno na Berlinalu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap