Advertisement Section

U utorak, 22. oktobra, održaće se promocija knjige „Studije filma i /ekranskih/ medija: Srbija 3.0“, zbornika koji je uredila dr Nevena Daković, redovna profesorka studija filma i medija na FDU. „Studije filma i /ekranskih/ medija: Srbija 3.0“ delo je grupe autora koji, uz superviziju urednice, svestrano mapiraju ideju studija filma u Srbiji u multimedijalnom i polivalentnom XXI veku. Promocija će se odžati u sali „Borislav Pekić“, s početkom u 18 časova, a o knjizi će govoriti Dragan Jeličič, Đorđe Bajić, Aleksandar S. Janković i urednica. Ovaj zbornik pruža iscrpan analitički i interpretativni uvid u konstituisanje i razvoj polja Studija filma i njegovih srodnih medijskih „pojavnosti” u trećem milenijumu. Autori tekstova su profesori, doktorandi i studenti Teorije dramskih umetnosti, medija i kulture, poznati reditelji i filmski stvaraoci, a među njima Ivan Velisavljević, Dragan Jovićević, Biljana Mitrović, Vesna Perić, Mila Turjalić, Aleksandra Milovanović…

Dan kasnije, u sredu 23. oktobra, zakazan je već tradicionalni Dan filmske knjige. Tom prilikom će biti upriličena velika sajamska akcija, a na našem štandu će sva izdanja Filmskog centra Srbije imati fantastičan popust od čak 70%.

U petak, 25. oktobra, održaće se promocija knjige „Ka novim medijima: Transmedijalni narativi između filma i televizije“ dr Aleksandre Milovanović, montažerke i vanredne profesorke na Katedri za teoriju i istoriju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Ova studija postavljena je u preseku narativne ekspanzije u jednom mediju (serija, serijal, spin-of, rimejk) i umnožavanja nastavaka kroz više njih (transmedijalna serija, franšiza, mega saga). U knjizi se analizira put ka novim medijima, na kom su filmovi i serije fragment sistema – transmedijalne celine. Promocija se održava na Platou Beogradskog sajma s početkom u 17 časova, a u razgovoru učestvuju: dr Nevena Daković, filmski reditelj Stefan Arsenijević i autorka. Razgovor vodi Miroljub Stojanović, urednik izdavačke delatnosti FCS-a. Dan kasnije, u subotu 26. oktobra, Aleksandra Milovanović će potpisivati svoju knjigu na štandu Filmskog centra Srbije od 16 do 18 časova.

Tokom Sajma traje velika akcija koja, pored pomenutog Dana filmske knjige, obuhvata i ponudu filmskih knjiga po ceni od 100 dinara i poklon na sve kupovine veće od 1000 dinara. Štand Filmskog centra nalazi se, kao i proteklih godina, u hali 2A Beogradskog sajma.

film Juli
  • Save
Previous post Prvi tamnoputi Romeu u filmu „Juli“
Metamorfoze, Svetlana Cemin
  • Save
Next post Filmovi sprske umetnice Svetlane Cemin u Beču
Share via
Copy link
Powered by Social Snap