Više od polovine sredstava prikupljeno za „Nebesku temu“

Izvor: FIlmske radosti
21/04/2017 - 15:45

Preko platforme za grupno finansiranje „Indiegogo“ za 13 dana prikupljeno je 21.670 dolara, što je nešto više od polovine iznosa (56%) neophodnog za završetak snimanja filma „Nebeska tema”.

Producentska kuća „Starhill“ se ovim putem zahvaljuje svim ljudima koji su se javili da podrže film i postali deo „Nebeske teme“

Ukupan iznos od 39.000 dolara neophodan je za preostalih 14 snimajućih dana, a nakon snimanja sledi postprodukcija filma.

Ukoliko novac putem kampanje za grupno finansiranje bude prikupljen, snimanje se nastavlja 10. juna.

Film je do sada podržalo 244 ljudi, a prezentacija na platformi „Indiegogo“ imala je 21.044 poseta. Ove brojke se naravno iz sata u sat menjanju. Podrška stiže iz Srbije, Hrvatske, SAD, Švajcarske, Nemačke, Rusije, Ujedinjenjih Arapskih Emirata, Danske, Kanade, Holandije, Velike Britanije i još 14 zemalja. Kampanja je počela 5. aprila i traje 60 dana.

Link za stranu preko koje zainteresovani mogu podržati film je - https://igg.me/at/nebeskatema

„Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzikeVladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji će specijalno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije čuvenih Vladinih pesama. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku - istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Emil Tedeschi, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

U poslednjih godinu dana snimljeno je 80% filma „Nebeska tema”  na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Film su pored Vladinih prijatelja podržali Filmski centar Srbije i Centar za kulturu Vlada Divljan.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.