Advertisement Section

Tokom proteklog leta, reditelj i scenarista Miroslav Momčilović snimio je svoj novi film „Vikend sa ćaletom“. U pitanju je drama sa elementima komedije, u kojoj glavnu ulogu tumači Nenad Jezdić, i čija se premijera očekuje sledeće godine.

Film „Vikend sa ćaletom“ dobio je podršku Filmskog centra Srbije u kategoriji Sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film), uz obrazloženje da se radi o „toploj, emotivnoj priči o susretu dva potpuno različita sveta“.

Sinopsis otkriva sledeće: Nakon saznanja da je teško bolestan i da mu je od života ostalo još nekoliko nedelja, sredovečni beogradski kriminalac Kašika (glumi ga Nenad Jezdić) žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka (Vasa Vraneš). Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici, i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.  

Scenario i režiju filma potpisuje Miroslav Momčilović, poznat po filmovima „Sedam i po“, „Čekaj me, ja sigurno neću doći“, „Smrt čoveka na Balkanu“, „Smrdljiva bajka“… Producent je Igor Turčinović, a film je nastao u produkciji Brigade, u saradnji sa Filmskim centrom Srbije i kompanijom United Media. Njavažnije uloge tumače Nenad Jezdić, Vasa Vraneš i Branko Vidaković. Direktor fotografije je Dalibor Tonković, scenograf je Boris Deheljan, a kostimografkinja je Jelena Petrović. Film je sniman u periodu od 29. juna do 15. avgusta na lokacijama: Novi Beograd, Beograd, Zemun, Bežanija, Surlin, Jakovo, Kosmaj i Sopot. Montažer je Petar Jakonić.

Film se trenutno nalazi u fazi postprodukcije, a premijera „Vikenda sa ćaletom“ očekuje se tokom 2020. godine.

 

Porodični dan - Priča o igračkma 4
  • Save
Previous post Pokloni i druženje ove nedelje uz „Priča o igračkama 4” u bioskopima „Cineplexx“
Goran Bogdan
  • Save
Next post Glumačke zvezde Miloš Biković, Bogdan Diklić i Goran Bogdan na tribinskom programu festivala LIFFE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap