Završeni dani srpskog filma u Štutgartu

Izvor: Filmske radosti
31/10/2017 - 12:45

Od 26. do 29. oktobra u Štutgartu je održana tradicionalna, šesta po redu, revija filmskog stvaralaštva autora iz Srbije, pod nazivom  -  „Filmnak: dani srpskog filma“, u organizaciji Akademske filmske mreže „Nikola Tesla“.

Prikazano je osam filmova, četri kratkometražna (autora Jelene Ružić, Milice Jokić, Milene Grujić i Lane Pankov) i četiri dugometražna. Boje dugog metra branili su: Nikola Kojo sa filmom „Stado“, Miloš Radović sa filmom „Dnevnik mašinovođe“, Miroslav Momčilović reditelj filma „Smrdljiva bajka“ i Sanja Savić autorka filma „Naši očevi, majke i njihova djeca“. Njemačkoj publici su se predstavili reditelji filmova „Stado“, Nikola Kojo i „Naši očevi,majke i njihova djeca“, Sanja Savić, te predstavnice Fakulteta dramskih umetnosti, Višnja Nikitin i Nada Savić, koje su festivalskoj publici predstavile projekte u kojima učestvuju studenti FDU.

Filmnak, koji se održava pod sloganom: „Povedi nemačkog prijatelja“, predstavlja idealnu priliku da se filmofili iz Nemačke upoznaju sa novim kinematografskim ostvarenjima iz Srbije.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.