Ženski ugao: Filmski ciklus u Servantesu na Dan žena

Izvor: FIlmske radosti
08/03/2017 - 08:45

Međunarodni dan žena, 8. mart, biće obeležen filmskim ciklusom „Ženski ugao” ove srede u Svečanoj sali Instituta Servantes u Beogradu.

Filmski ciklus „Ženski ugao” i ove godine je deo programa Instituta Servantes i to sa dvostrukom svrhom. S jedne strane, zamisao ciklusa je da se istakne stvaralaštvo žena, profesionalnih filmskih autorki i njihovih radova. S druge strane, i sam program ovog ciklusa još jedan je način da se ukaže na prisustvo žena u španskom filmskoj industriji.

Kroz deset kratkometražnih filmova (selekcija TRAMA, koordinator filmskih smotri i festivala) posetiocima Instituta Servantes biće približen univerzum savremenih španskih autorki. U pitanju su priče koje govore o društvenim problemima, o malim svakodnevnim sitnicama, o ljubavnim izazovima, o svemu onome što precizno seciraju znalačke oči ovih rediteljki.

Ciklus čine dve sesije od po pet filmova.

19:00h – Prva sesija: „Želja za civilizacijom” (Karolina Astudiljo), „Fleksibilnost” (Remedios Krespo), „Madrid” (Hanaina Markes), „Kuća moga oca” (Irene Bau) i „U dobroj veri” (Begonja Soler).

20:00h – Druga sesija: „Proslave” (Pas Pinjar), „To drugo” (Marta Onsain i Alberto R. Penja-Marin), „Generacija K” (Hema Badija), „Hulijana” (Hana Ereros) i „Sarirosa” (Marija Hose Anrubija).

Ulaz je slobodan.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.