Advertisement Section
Header AD Image

Film koji će vas ostaviti bez daha. Jedan od onih trenutaka kad zanemite i probudite se iznova.  Budite se u svetu hrabrosti, bezuslovne ljubavi, želje i volje koja vas pokreće. Doživećete „Putovanje do beskonačnosti″ zahvaljujući memoarima Stivenove supruge, Džejn Hoking.

Današnjica je surova, gorda. Da, u pravu ste. Mi smo okruženi  problemima. Da, nažalost u pravu ste.  To je samo još jedan razlog zbog kojeg trebate da pogledate film, Teorija svega. Vaši problemi postaće rešivi, kad budete upoznali život čuvenog astrofizičara Stivena Hokinga.  U  21. godini Stivenu će biti dijagnostifikovana Lu Gerigova bolest (ALS ).

Bolest motornog neurona koja će napasti njegove udove, što će uzrokovati limitirane pokrete i govor. Stiven Hoking i u najtežim danima ne odustaje od borbe za život. Borbe za ljubav i porodicu. Borbe za krajnjim granicama teorijske fizike. Bio je jedan od onih koji je svaki trenutak u svom životu iskoristio na najbolji mogući način.

Uloga  Stephena Hawkinga je poverena glumcu Eddieju Redmayneu koji je osvojio Oskara za najbolju mušku ulogu na  dodeli zlatnih kipića. Hawking je uputio iskrene čestitke glumcu Redmayneu i dodao: „Izgledao je poput mene, glumio poput mene, a imao je i moj smisao za humor“.

Glumica Felicity Jones, koja tumači lik Džejn Hoking takođe je bila nominovana za Oskara.  Pogledajmo, zanimljiv prilog u kojem Felicity govori o zahtevnoj ulozi Hawkingove supruge.

Ne zaboravite !

„Dok god ste živi, ima nade″.

„A, živi smo dok god nismo sami i dok god postoje ljudi koji veruju u nas“ .

Naslov: The Theory of Everything
Scenario: Anthony McCarten
Po romanu Jane Hawking
Trajanje: 123 min.

Autor: Helena Himel
11/06/2015

Razbijac Ralf
  • Save
Previous post Razbijač Ralf
Teorija svega
  • Save
Next post Teorija svega (The Theory of Everything, 2014)
Share via
Copy link
Powered by Social Snap