Advertisement Section

Filmski hitovi koji su izazvali najveću pažnju publike na 16. Slobodnoj zoni – „Insajder”, „Gagarin” i „Epicentro” biće prikazani na bis u sredu, 11. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Slobodna zona online će, zbog povećanog interesovanja, takođe biti na bis. Publika će imati priliku da uživa još jedan dan (sreda, 11. novembar) u festivalskim ostvarenjima na KinoKauch platformi. Tri filma koja su izazvala najviše interesovanja na novoj platformi su „Razlog zbog kog skačem je…”, „Undine” i „Jalda, noć za oproštaj”.

Film „Insajder” koji će biti prikazan u 17 časova u DKC-u donosi priču o Serđu – čileanskom špijunu. Tačnije rečeno, takozvanom specijalnom špijunu – insajderu! Izabran je preko oglasa u kome se izričito zahtevalo da kandidati imaju više od 80 godina, da nemaju problem sa moralnim dilemama i da imaju dobro pamćenje.

Šesnaestogodišnji Jurij čitav svoj život živi u kulama Gagarina, ogromnom stambenom projektu od crvene cigle na periferiji Pariza. S visine svog stana sanja da postane astronaut. Ali kada procure planovi za rušenje doma njegove zajednice, Jurij se pridružuje otporu. Sa svojim prijateljima Dianom i Husamom započinje misiju da spasi Gagarin, pretvarajući imanje u svoj „zvezdani brod“, pre nego što zauvek nestane u svemiru. „Gagarin” će biti prikazan u 19 časova.

Od svetski poznatog filmskog stvaraoca Huberta Saupera – režisera pobedničkog filma Dolazimo kao prijatelji na Sandens festivalu i tvorca filma „Darvinov košmar” nominovanog za Oskara – dolazi „Epicentro”, imerzivan i metaforičan portret postkolonijalne „utopijske“ Kube, gde se još uvek oseća eksplozija američkog broda Mejn iz 1898. godine. Film će biti prikazan u 21 čas.

Baziran na bestseleru Naokija Higašide, „Razlog zbog kog skačem je…” je fantastičan dokumentarac koji nas uvodi u svet autizma na najneverovatniji i duboko emotivan način.

„Jalda, noć za oproštaj” je film koji je snimljen na osnovu istinitih priča u kojima TV studio služi kao sudnica i mesto za pravdu.

Junakinja filma „Undine”, koju igra mlada zvezda evropskog filma Pola Bir, je istoričarka koja radi kao kustoskinja u jednom od muzeja u Berlinu. Sasvim slučajno upoznaje Kristofa, ronioca koji radi na podvodnim istraživanjima. Zaljubljuje se u njega i čini se da novi život za nju tek počinje. Pola Bir je osvojila Srebrnog medveda na Berlinalu 2020. godine za najbolju žensku ulogu.

  • Save
Previous post Promocija knjige „50 godina filmskog hita u Srpskoj kinematografiji 1969-2019” na Slobodnoj zoni
  • Save
Next post Pobednici 16. Slobodne zone
Share via
Copy link
Powered by Social Snap