Advertisement Section

Ove godine se u bioskopu Abazija na Paliću, od 9. do 11. decembra, održava osmi po redu „Dead Lake Horror & Wine“  filmski festival pod sloganom „Osma ofanziva horora i vina“. Festival zatvara koncert grupe Vrooom, 11. decembra u 21 časova.

Osnivač festivala, producent Miroslav Mogorović, uoči osmog izdanja ističe: „Ovogodišnje izdanje Dead Lake horror and wine film festivala proteći će u znaku filmova istaknutih autora, odnosno producenata koji su obeležili godinu za nama. Svedoci smo da je žanr horor filmova u prethodnoj deceniji sa margine filmske umetnosti prešao u mejnstrim, odnosno postao jedan od najpopularnijih žanrova. Raduje me što je naš Dead Lake festival sa svoje strane ispratio ovaj trend i omogućio subotičkoj publici da svake godine uživa u nekim od najboljih horor ostvaranja, kao i da upozna autore koji stoje iza tih filmova. I ovogodišnje izdanje donosi nekoliko horoe poslastica za istinske ljubitelje horora, i radujemo se druženju sa subotičkom publikom“.

„Dead Lake 8. Ofanziva horora i vina“ započeće projekcijom britanskog filma „Pastir” u petak, 9. decembra u 19h. U filmu igraju Tom Hjuz i Greta Skaki.

Iste večeri, od 20:30, biće prikazan kratki film „Furija” u režiji Petra Ristovskog, a nakon toga još jedan britanski film „Jazbina” od 21 časova.

Drugog dana Festivala, u subotu od 19:00 biće premijerno prikazan kiparski film „Duhovi ponedeljka” u kojem igra čuveni Džulijen Sends, dok će film predstaviti producent filma Loris Kurči. Iste večeri imaćemo i pretpremijerno prikazivanje jednog filma iznenađenja, u prisustvu brojne autorske i glumačke ekipe ove međunarodne produkcije.

Kao i svake godine, na festivalu će biti prikazan kratki ispitni film studenata filmske produkcije FDU. Ovog puta reč je o filmu „Zgažene”.

Poslednji dan Festivala obeležiće dodela nagrade za izuzetan doprinos horor umetnosti „Bela Lugoši“, koja se ove godine dodeljuje jednom eminentnom domaćem reditelju, a festival će zatvoriti koncert popularne grupe Vroom. 

Posle više od 150 nastupa u 13 država, uz 37 festivalskih nagrada u muzičkim predstavama „Dogvil” i „Jami distrikt” u kojima uzivo izvodi svoju muziku, grupa Vrooom ponovo svira i van pozorišta, tačnije u bioskopu Abazija – u nedelju, 11. decembra u 21h čime se zatvara ovogodišnji Derad Lake festival horora i vina

VROOOM je muzička grupa iz Beograda. Od 1999. do 2011. objavili su pet albuma, a singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima – od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Neki od ovih muzičko-scenskih projekata bili su najuspešniji u Srbiji kako u pogledu broja gledalaca tako i u pogledu dodeljenih umetničkih nagrada.

Dobitnici su brojnih priznanja („Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku” 2013. godine, nagrada „Davorin Popović” za najbolji vokal na albumu i „Izvođač godine TV Metropolis” 2006., između ostalih).

Kao i prethodnih godina, na ovogodišnjem festivalu posetioci će moći da uz odličan odabir filmova i sjajan koncert, uživaju i u najboljim srpskim vinima. Festival je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, koje je prepoznalo kulturni značaj ove tradicionaln emanifestacije. Organizator festivala je producentska „kuća Art & Popcorn”.

Stikle iznad tockova
  • Save
Previous post Gosti u fokusu Merlinka Festivala
tomas
  • Save
Next post Počeo 11. GoetheFEST
Share via
Copy link
Powered by Social Snap