Advertisement Section

Alternative film/video biće održan od 7. do 11. decembra u Domu kulture „Studentski grad” na Novom Beogradu.

Najstariji festival u regionu posvećen avangardnom i eksperimentalnom filmu ove godine slavi četrdeset godina od prvog izdanja i tim povodom festival će u sredu 7. decembra od 19.30 časova otvoriti izložba „Skladište alternative 1982-2022”, nakon čega će biti prikazan prvi međunarodni takmičarski program.

Fokus festivala ove godine je na ženskom i feminističkom alternativnom filmu, sa kvalitetnim pratećim programom i okruglim stolom koji će okupiti relevantne sagovornice na ovu temu.

Tročlani međunarodni žiri koji čine Borjana Gaković (Nemačka), Vladislav Knežević (Hrvatska) i Tomazo Aramini (Italija) odabraće najbolje od 29 filmova iz celog sveta i sastaviti  listu značajnih ostvarenja festivala, koja će biti prikazana na zatvaranju, u subotu 10. decembra od 20 časova.

Žiri će dodeliti i nagradu „Sonja Savić“ autorki čiji film se subverzivno i radikalno odnosi prema stvarnosti. Nagradu su ustanovili Alternative film/video i Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ iz Čačka, a nagrađena umetnica imaće priliku da provede mesec dana na rezidenciji u Beogradu i Čačku.

FAF2022-nagradjeni
  • Save
Previous post Film „Da li ste videli ovu ženu?“ najbolji na 28. FAF-u
caura
  • Save
Next post Zajednička projekcija GoetheFEST-a i Merlinka festivala nemačkog filma „Kokon“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap