Advertisement Section

U Domu omladine Beograda, od 9. do 11. februara, premijerno će biti prikazan psihološki triler „Berlinski sindrom”, rediteljke Kejt Šortland, čija zarazna tenzija drži pažnju gledaoca do samog kraja.

Film je baziran na istoimenom romanu autorke Melani Džusten, iz 2011. godine, koji povezuje Stokhlomski sindrom kao psihološki pojam, sa glavnim gradom Nemačke – Berlinom. Ostvarenje počinje kao uobičajen romantični film, ali se ubrzo pretvara u kompleksnu psihološku priču.

Radnja prati mladu australijsku turistkinju Kler, koja na ulicama Berlina upoznaje Endija, šarmantnog lokalca sa kojim se upušta u vezu na jednu noć. Kada se probudi nakon strastvene noći, Kler shvata da je Endi zaključao u stanu.

Odnos između ova dva lika je perverzno intiman i abnormalno prirodan. Glavni glumci, Tereza Palmer i Maks Rimelt, briljiraju u svojim ulogama, a rediteljka eksplicitno i detaljno prikazuje degradiranje Klerine ličnosti i njene neobične psihološke promene u zatočeništvu.

Za razliku od mnogih filmova iste tematike, „Berlinski sindrom“ stavlja psihološki profil žrtve u centar pažnje. Ovo definitivno nije film za bojažljive gledaoce, a oni koji preguraju prvih dvadeset minuta filma biće nagrađeni jednim od najupečatljivijih trilera ove godine.

Premijerne projekcije filma „Berlinski sindrom“ u Domu omladine Beograda, u organizaciji „MegaCom Filma“ i Doma omladine Beograda, biće održane u 19 i 21 čas, u periodu od 9. do 11. februara. Film će se nakon toga naći na repertoaru domaćih bioskopa od 15. februara.

Call me by your name
  • Save
Previous post Najtraženiji filmovi na FEST-u
Mimi Vlaović
  • Save
Next post Korisni saveti sa Kustendorfa za mlade filmske stvaraoce (Roskam, Vilaluna i Kiang)
Share via
Copy link
Powered by Social Snap