Advertisement Section
Header AD Image

Tog dana, potpuno besplatno, u tri predviđena termina – od 16, 18 i 20 časova,, posetioci Online bioskopa MOJ OFF moći će da pogledaju priču o svakodnevnim dešavanjima na ulicama Sofije u trenucima dok tri policijska  tima patroliraju gradom tokom svoje noćne dužnosti.

Rađen prema istinitoj priči scenario filma „Patrole” u svojoj osnovi razmatra savremeno bugarsko društvo, sa svim trenutnim problemima i apsurdima.

Dva policajca pored pruge u Sofiji pronalaze telo poznatog narkomana Lazara. Tako počinje noć 9. novembra 2019. – trideset godina nakon pada Berlinskog zida i svrgavanja vladajućeg režima u Bugarskoj. Tri policijska tima patroliraju ulicama Sofije i rade svoj posao na način koji smatraju ispravnim, istovremeno se suočavajući s izazovima koje pred njih postavlja savremeno bugarsko društvo.

O samom filmu, o sličnostima i razlikama između bugarske i domaće kinematografije pre početka Online premijere za gledaoce filma kratko će govoriti reditelj filma Stefan Komandarev.

„Kada počinjem da pišem scenario uvek polazim od istinitih događaja, a nakon toga sledi mnogo, mnogo posmatranja i istraživanja o temi koju sam odabrao. Za mene je film uvek nešto između stvarnosti i mašte” rekao je reditelj dodajući  da su tokom priprema na filmu veliku pomoć imali od najvećeg policijskog sindikata u Bugarskoj koji im je omogućio da posmatraju prave policijske patrole tokom noćnih dužnosti.

Film „Patrole” snimljen je u srpskoj koprodukciji – „Veliki sam fan srpskog filma, imam mnogo prijatelja među vašim rediteljima”, rekao je reditelj i scenarista Komandarev dodajući „volim srpski smisao za humor, vrlo je sličan i blizak bugarskom. Jedan od omiljenih filmova mi je film „Klopka”.“

„Patrole” predstavljaju nastavak Komadarevog poslednjeg ostvarenja „Pravci” koji je 2017. godine prikazan u selekciji „Izvestan pogled” na Filmskom festivalu u Kanu.

  • Save
Previous post „Drive in bioskop“ na Adi of 1. juna
Ljubica Lukovic
  • Save
Next post Eurimaž podržao projekat Raše Andrića
Share via
Copy link
Powered by Social Snap