Advertisement Section

Osamnaestog januara počeće jubilarno, trideseto izdanje Filmskog festivala u Trstu, vodećeg italijanskog festivala usredsređenog na kinematografije Centralne i Istočne Evrope, na kome će i ove godine biti zastupljeno podosta srpskih filmova i autora. Festival će trajati zaključno sa 25. januarom.

U glavnom programu je „Teret“ Ognjena Glavonića, ali i srpska manjinska koprodukcija, film „Izbrisana“ Mihe Mazinija i Dušana Joksimovića. Tu je i specijalna projekcija filma „Bela vrana“ Rejfa Fajnsa, filma dobrim delom snimanog u Srbiji i uz producentsko učešće Srbije.

Na programu je i kratkometražno animirano ostvarenje „Neputovanja“ Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg, kao i „Najlepša zemlja na svetu“, novi dokumentarni film Želimira Žilnika. Publika u Trstu u sklopu programske celine „Art & Sound“ moći će da poogleda i animirano-dokumentarni film „Poslednja avantura Kaktus Bate“ Đorđa Markovića, a u jednom od  svečarskih retrospektivnih programa i čuveno „Bure baruta“ Gorana Paskaljevića. Osim toga biće predstavljena i prva regionalna serija u produkciji HBO-a, „Uspeh“, u kojoj jednu od najznačajnijih uloga igra naš Uliks Fehmiju.

U „Beloj vrani“ glumi i desetak srpskih glumaca: Nebojša Dugalić, Igor Filipović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Pavle Čemerikić, Milutin Milošević, Tamara Krcunović, Stanislava Jeftić i drugi.

Kamen u ruci
  • Save
Previous post Pogledajte kratki igrani film „Kamen u ruci“ Stefana Ivančića
Pepe, jedan uzvisen zivot
  • Save
Next post Dokumentarni film Emira Kusturice na FEST-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap