Advertisement Section

Dečiji filmski festival KIDS FEST se ove godine održava od 15. do 21. oktobra, u više od 30 gradova u Srbiji, pod sloganom „Moja filmska zvezda”.

Kombank Dvorana će biti centralna lokacija Dečjeg filmskog festivala u Beogradu. Svečano otvaranje će biti oktobra u 12 časova. Festival otvora ambasadorka festivala, glumica Mirka Vasiljević, uz projekciju filma „Brzi Brzić”.

Igor Stanković, osnivač festivala i direktor „MegaCom Filma“, kompanije koja je producent festivala, istakao je da se program ovogodišnjeg KIDS FEST-a sastoji od najzanimljivijih ostvarenja kinematografije za decu iz celog sveta.

U okviru ovogodišnjeg festivala koji će biti održan širom naše zemlje, najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da pogledaju 16 filmova – 8 animiranih, 7 igranih, i 1 dokumentarni film.

„Ove godine, na Dečijem filmskom festivalu nas očekuje jedno fenomenalno putovanje, uz filmove za najmlađe ali i školarce koji će takođe moći da uživaju u Dečijem filmskom festivalu.“ istakla je PR menadžerka KIDS FEST-a Sofija Šakić.

Ambasadorka Mirka Vasiljević, je skrenula pažnju na filmove, ali i radionice koje će biti organizovane tokom festivala, a omogućavaju roditeljima da se provedu kvalitetno vreme sa svojom decom.

„Moja deca i ja se spremamo za KIDS FEST, a pored njih se i ja jako radujem filmovima koje ćemo gledati. Jedva čekamo film „Brzi Brzić”, i „Aladina 2”, koji je junak iz mog detinjstva.“ izjavila je Mirka Vasiljević.

Pored glavnog programa, najmlađe posetioce očekuju i raznovrsne radionice, koje će  biti organizovane u „Kombank Dvorani”. Kako je najavila organizatorka KIDS FEST-a, Ivana Živković, radionice će imati veliki značaj za posetioce, jer će im omogućiti da nešto novo nauče ali se i dobro zabave. Takođe je navela da će Unitas, humanitarna organizacija protiv trgovine ljudima zajedno sa Crvenim Krstom organizovati radionice i diskusije o ovoj važnoj temi.

Tematski dani ovogodišnjeg KIDS FEST-a će početi otvaranjem gde ćemo slušati dečiji hor Kolibri i gledati film „Brzi Brzić”, dok će 17. oktobra početi izložba Fraktal Art-a, umetnosti crtanja zatvorenih očiju. Za 20. oktobar organizovan je Skajlenders turnir, kao i radionice inspirisane ovom igricom, dok će 21. oktobra biti veliki Maskenbal, koji organizuje „BrainOBrain”, centar za razvoj intelektualnih veština.

Igor Stanković izrazio je veliku zahvalnost Gradu Beogradu, Ministarstvu kulture i informisanja, i kompanijama Kraš i Bambi, koje podržavaju 14. KIDS FEST.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u su, i ove godine, veoma pristupačne, i kreću se u rasponu od 150 do 355 dinara. Posetioci KIDS FEST-a će ulaznice moći da kupe na blagajnama.

Cineplexx - Porodicni dan
  • Save
Previous post „Kondorito“ na „Cineplexx” porodičnom danu
  • Save
Next post Premijera HBO Europe regionalne produkcije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap