Advertisement Section

Izvor: FIlmske radosti

U kategoriji manjinskih koprodukcija, Filmski centar Crne Gore podržao je tri projekta naših reditelja.

Prvi na listi je novi film Slobodana Šijana, „Budi Bog s nama“, kome je dodeljeno 60.000 evra. Ovu priču o Bošku Tokinu, nepravedno skrajnutom piscu i prvom srpskom filmskom kritičaru, sa Biljanom Maksić i Vladimirom Mančićem, Šijan potpisuje i kao scenarista. Producent je „Gargantua films“, koproducenti su hrvatski „Maksima film“ i crnogorski „Artikulacija film“. Podsećanja radi, Šijanov novi projekat dobio je i podršku FCS i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Za svoj prvi rediteljski film „Tata se igra rata“, glumcu Gordanu Kičiću stiže 30.000 evra. Tu je i „Mamonga“ Stefana Maleševića, koja dobija 20.000 evra.

Među odabranim projektima su i dve srpske manjinske koprodukcije „Sam samcat“  Velibora Boba Jeličića (srpski koproducent „Dart Film & Video“) i „Hepines“ Borjana Zafirovskog (srpski koproducent „Living Pictures“), koji su podržani sa 25.000 i 30.000 evra.

Ove odluke donela je komisija crnogorskog FC u kojoj su bili producentkinja Sanja Jovanović, reditelji Vladimir Perović, Andro Martinović i Pavle Simonović i pisac Ognjen Spahić.

Deda Mraz
  • Save
Previous post Zavirite u čarobni božićnu bajku o Deda Mrazu
Projektor
  • Save
Next post Događaji koji su obeležili film u 2017.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap