Advertisement Section

Filmovi „Dolina vladara“ i „Žeteoci“, snimljeni tokom Međunarodnog studentskog filmskog festivala „Interakcija“ će tokom marta i aprila 2019. godine biti prikazani u zvaničnom takmičarskom programu dva festivala – 66. Martovskog festivala u Beogradu (Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma) i Atlanta filmskog festivala u Americi.

Film „Dolina vladara“ srpsko-izraelska koprodukcija, reditelja Efima Graboja iz Izreala, snimljen tokom 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2017“ u produkciji NFC Filmarta, postproduciran u Izraelu u Okapi kreativnom studiju, posle uspešnih prikazivanja na Tel Aviv Međunarodnom studentskom filmskom festivalu i Big Sky festivalu dokumentarnog filma u Montani (SAD), biće premijerno prikazan u Srbiji na 66. Martovskom festivalu (Dom omladine Beograda, 29. mart 2019, 21.00h), kao i na Atlanta filmskom festivalu (11. aprila, u Hilan Theater, 19.30). Ovo je drugo prikazivanje filma u Americi na festivalu na kome se pobednički filmovi direktno kvalifikuju za prestižnu nagradu Oskar.

„Dolina vladara“ je dokumentarac o ljudima koji svoje poslednje godine proživljavaju u staračkom domu u selu Zabučje iznad Užica. Reditelj filma je Efim Graboj, preducent Dejan Petrović, dok ostatak ekipe predstavljaju studenti filma iz različitih zemalja – Walid Messnaoui iz Maroka (montažer), Constanza Sandoval iz Argentine (direktor fotografije), Anton Levkin iz Rusije (snimatelj i dizajner zvuka) i Milena Šmigić iz Srbije (organizatorka). Lokalni koordinator produkcije u Užicu bila je Ana Ostojić.

Film „Žeteoci“ rediteljke Gale Negrelo iz Argentine, snimljen tokom 13. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2018“ u Ivanjici, biće premijerno prikazan na 66. Martovskom festivalu u Beogradu (Dom omladine Beograda, 29. mart 2019, 21.00h). Kratki dokumentarac „Žeteoci“ je portret 82-godišnje Ruže iz okoline Ivanjice, koja berući kupine na padinama ivanjičkih planina sanja svoj san. Producent filma je Dejan Petrović, a pored rediteljke iz Argentine, ekipu su činili Osama Aiad iz Egipta (organizator), Olja Solovjova iz Rusije (snimateljka zvuka), Arnold Fernandes iz Indije (direktor fotografije) i Stefan Rokvić, montažer iz Srbije. Lokalni koordinator produkcije u Ivanjici bio je Aleksandar Dimitrijević (producent).

Dejvid Linch
  • Save
Previous post Mini retrospektiva Dejvida Linča u Kombank dvorani
Cinema du reel
  • Save
Next post „Cinéma du réel“ na Festival Scope
Share via
Copy link
Powered by Social Snap