Advertisement Section

Program festivala koji će posetioci moći da prate iz svojih automobila, činiće 4 naslova koja će premijerno biti prikazana na velikom platnu „Drive in-a“ na Adi, dok će  prateći program koji će činiti 8 filmova biti prikazan na platformi MOJ OFF . Panirano je da na platformi svakog dana budu prikazana po dva besplatna filma.

Festival će u sredu 24. juna u 21h otvoriti francuska krimi – drama „Noćna smena“ (Police) rediteljke An Fontejn (Anne Fontaine) koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Internacionalnom filmskom festivalu u Berlinu. Fontejn je poznata i po biografskoj drami o životu modne ikone Koko Šanel (Coco avant Chanel ) iz 2009. godine, u kojoj je glavnu ulogu tumačila poznata francuska glumica Odri Tatu (Audrey Tautou).

„Noćna smena“ film koji svoj život započinje 2020. godine, prati tri policijska službenika koji dobijaju zadatak da ilegalnog migranta isprate do aerodroma Šarl de Gol i smeste ga u avion kojim je planirano da se po naređenju, vrati u svoju domovinu. Međutim, kada kolege saznaju pravu istinu, moraju da naprave težak izbor.

Glavnu žensku ulogu u filmu tumači belgijska glumica Virdžinija Efira (Virgine Efira) poznata po ulozi u trileru Ona (Elle) iz 2016.godine, kao i romantičnoj komediji Viktorija (Victoria) iz iste godine. Efira se proslavila pozajmljujući glas Liz Vilson u francuskoj verziji Garfilda, a u javnosti važi za profesionalnog poker igrača. U muškim ulogama  našli su se Omar Si (Omar Sy) i Greogori Gadebois (Gregory Gadebois).

Poslednjeg dana festivala biće prikazan triler francusko – belgijske koprodukcije „Prevodioci“ (Les traducteurs). Film dolazi od francuskog reditelja Regisa Roinsarda dobitnika nagrade publike na Internacionalnom filmskom festivalu u San Francisku 2013, godine, ali i poznatog po urnebesnoj romantičnoj komediji „Popularna“ (Populaire) iz 2012.godine.

U filmu u kome grupa prevodilaca zatvorena u bunkeru radi na prevodu čuvene trilogije, jednu od glavnih uloga tumači francuski glumac Lambert Vilson (Lambert Wilson ) poznat po tumačenju uloge fiktivnog Merovingiana u čuvenoj franšizi „Matrix“. Pored Vilsona, koji je za ulogu u Matriksu okarakterisan kao neko ko je „uspeo veoma uspešno da savlada svoj francuski akcenat i tečno govori engleski“, u filmu se pojavljuju i Rikardo Skamarki (Riccardo Scamarci), Olga Kirilenko (Olga Kurylenko) i Eduardo Noriega (Eduardo Noriega).

Festival francuskog filma je projekat koji se već drugu godinu održava u saradnji Francuskog instituta u Srbiji, Kombank Dvorane i MCF Megakom filma.

Alternative film/video
  • Save
Previous post Otkazivanje Festivala Alternative film/video
Ime naroda
  • Save
Next post Film „Ime Naroda” Darka Bajića otvara Festival evropskog filma Palić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap