Advertisement Section

„Govori da bih te video“ istražuje zvučne krajolike Radio Beograda, jedne od najstarijih radio stanica u Evropi, i višedecenijskog kulturnog svetionika grada. Kroz sinesteziju reči, šumova, muzike, tišine i svetla, film nas uvodi u svet radiofonskog zvuka koji čini da se sećamo, osećamo promišljamo i razumemo svet i sebe.

Scenaristkinja i rediteljka ovog dugometražnog dokumentarnog ostvarenja je Marija Stojnić, koja je, uz Miloša Ivanovića, radila produkciju filma. Dušan Grubin je direktor fotografije, a iza montaže filma stoje Kristina Poženel i Ivan Vasić. Dizajn zvuka za film potpisuje Ivan Zelić. Koproducenti su filmska kuća Set Sail Films i Vanja Jambrović i Tibor Keser za Restart.

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Srbije na konkursima za razvoj i produkciju, Eurimages -a,  („Euroimages Lab Project Award”), Filmskog Instituta Doha 2018, za post-produkciju, a film je podržala i finska medijska kuća, „YLE“.

Poster za film  delo je umetnika Konstantinosa Frangoulisa, za marketinšku agenciju „Asterisk*“ is Grčke.

Premijera filma pred domaćom publikom biće sledeće, 2020. godine, a o svim detaljima i dešavanju, domaća publika biće blagovremeno obaveštena.

 

Realna priča
  • Save
Previous post Rediteljski debi Gordana Kičića premijerno prikazan u Sava centru
Festival Autorskog Filma
  • Save
Next post Ognjen Glavonić, Hana Jušić i Arie Švajcer žiri 25. FAF-a
Share via
Copy link
Powered by Social Snap