Advertisement Section

Igrani film „Horizonti“, reditelja i scenariste Svetislava Dragomirovića 20. decembrastiže u bioskope širom Srbije.

Svetislav se aktivno bavi filmom od 2011. godine kada upisuje Akademiju umetnosti u Beogradu. Napravio je nekoliko kratkih dokumentarnih filmova, a „Horizonti“ su njegov prvi dugometražni igrani film.

Ovo ostvarenje je prikazano na Filmskom festivalu u Kairu, kao i na festivalima u Montrealu i Kotbusu u Nemačkoj. Na filmskom festivalu u Sopotu je Jovani Gavrilović koja glumi Jovanku, dodeljena nagrada „Mira Stupica“ za najbolju glumicu.

Film prikazuje kako jedna velika laž uvlači naizgled običnu seosku porodicu ukomplikovane i neprirodne odnose koji kulminiraju višestrukim ubistvom, tragedijom koja ostavlja ozbiljne posledice na preživele.

Dugometražni igrani film „Horizonti“ je nastao u produkciji Akademije umetnosti u Beogradu, „CinnamonFilms“ i „Gray Tree Film“, a uz podršku Filmskog Centra Srbije koji je ovo ostvarenje podržao u kategoriji završnih studentskih filmova.

Uloge tumače Gojko Baletić, Slobodan Beštić, Jovana Gavrilović,Stefan Bundalo, Nebojša Rako, Boris Pingović, Nikola Stanimirović, NikolaArsić, Branka Šelić, Janko Cicka i Dušan Dragomirović.

Južni vetar
  • Save
Previous post „Južni vetar“ počinje da duva širom Hrvatske i Slovenije
Branislav Kostic, Merlinka festival
  • Save
Next post Zatvoren deseti Merlinka festival
Share via
Copy link
Powered by Social Snap