Advertisement Section

Kako su potvrdili iz njegove producentske kuće „Rasta Inernational“, srpski reditelj Emir Kusturica, predsedavaće žirijem za najbolji debitantski film na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji.

Prvom velikom međunarodnom nagradom u karijeri Emir Kusturica je ovenčan upravo na Venecijanskom filmskom festivalu – 1981. godine je sa filmom „Sjećaš li se Doli Bel“ pobedio u trci za najbolji debitantski film i osvojio svog prvog Srebrnog lava. Tu prestižnu nagradu, ali u glavnom takmičarskom programu, Kusturica je poneo i 1998. godine, za takođe čuveno ostvarenje „Crna mačka, beli mačor“.

Godine 2016. godine je ovaj proslavljeni i cenjeni srpski reditelj upravo u Veneciji skrenuo dosta pažnje ljubavnom dramom „Na mlečnom putu“, a dve godine docnije i sa dugometražnim dokumentarcem „Pepe, jedan uzvišeni život“.

Podsećamo da filmski festival u Veneciji već osmu godinu za redom organizuje online bioskop, kako bi približila filmove publici koji nisu u mogućnosti da lično prisustvuju projekcijama.

Na programu će biti 5 dugometražnih filmova koji se prikazuju van konkurencije, a dolaze nam iz Gruzije, Irana, Španije, Rumunije i Tunisa. Karte su već u prodaji po simboličnoj ceni od 4 eura ili propusnica za 5 filmova po ceni od 2 eura.

https://filmske-radosti.com/online-bioskop-filmskog-festival-u-veneciji/

Slobodna zona
  • Save
Previous post Konkurs za PR Koordinatora/ku filmskog festivala Slobodna Zona
Reži
  • Save
Next post Film „Reži“ Koste Đorđevića na New Orleans Film Festivalu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap