Advertisement Section

Početkom februara počeo je novi krug takmičenja Evropski filmski izazov, koji ljubiteljima dobrog filma pruža šansu da besplatno otputuju na prestižni filmski festival u Kanu. U takmičenju #europeanfilmchallenge mogu da učestvuju svi filmofili stariji od 18 godina, a koji ispune tražene kriterijume.

Uslov za učestvovanje je da prijavljeni kandidat odgleda 10 evropskih filmova na različitim platformama (internet, bioskop, festival, televizija …), objavi naziv filma i platforme na kojoj je film odgledao i postavi fotografiju na društvene mreže kao dokaz uz haštag #europeanfilmchallenge

Ovaj krug takmičenja završava se 15. aprila, nakon čega će organizator pregledati sve pristigle prijave i proglasiti pobednika koji će otputovati na Kanski filmski festival, jedan od najprestižnijih međunarodnih filmskih festivala.

Takmičenje se istovremeno odvija u sedam evropskih zemalja: Litvaniji, Letoniji, Finskoj, Španiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Organizatori su: „Kino metropolis“, „Kino Bize“, „The Film Agency“, Međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldocs“,„Pari Pikule“, „Cine Tapiola Oy” i „Udruženje filmskih autora BiH“. Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije, kroz program Kreativna Evropa Media.

Prijava je veoma jednostavna, i vrši se putem linka www.europeanfilmchallenge.eu

 

 

Fest 2019
  • Save
Previous post U subotu počinje prodaja karata za 47. FEST
Zicka
  • Save
Next post „Žicka“ Ivana Bukvića uskoro na prestižnom Filmskom festivalu Tampere u Finskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap