Advertisement Section

Festival evropskog filma „Artekino“ u organizaciji ARTE televizije, Festival scope i Kreativne Evrope u partnerstvu sa Filmskim Radostima, ponovo je na „mreži“, kao i prethodnih godina, od 1. do 31. decembra. U tom periodu biće prikazano ukupno 10 filmova, sa prevodina na deset jezika, podeljeno 5000 karata besplatno, u 45 evropskim zemalja.

„ArteKino“ festival nastoji da promoviše evropskie filmove i da širokoj publici omogući pristup igranim filmovima koji bi inače mogli imati poteškoća u bioskopskoj distribuciji, uprkos dobrih kritikama i prikazivanjima na festivalima. Gledaoci će biti u središtu ovog potpuno besplatnog događaja, jer će im se pružiti prilika da glasaju za ArteKino nagradu publike.

„Cilj manifestacije je stvaranje novog modela festivala u saradnji sa bioskopskim profesionalcima. Nastojimo da uspostavimo saradnju sa filmskim institucijama, medijima i svim drugim organizacijama koje su posvećene podršci filma u Evropi, kako bi nam pomogli da široko komuniciramo sa javnošću svake zemlje“, navedeno je u saopštenju.

Na programu će se naći, kao što smo većrekli deset ostvarenja.  „Chanson Triste“ Louise Narboni (Francuska), „Messi and Maud“ Marleen Jonkman (Holandija, Nemačka), „Normal“ Adele Tulli (Italija, Švedska), „Psychobitch“ Martin Lund (Norveška), „Ruth“ Antonio Pinhão Botelho „Portugalija“, „Selfie“ Agostino Ferrente (Francuska, Italija), „Sons of Denmark“ Ulaa Salim (Danska), „Šavovi“ Miroslava Terzića (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina) „Thirst“ Svetla Tsotsorkova (Bugarska) i „Thirty“Simona Kostova (Nemačka).

Velika šteta je što „Šavove“ publika u Srbiji neće biti u mogućnosti da pogleda.

FAF pobednici
  • Save
Previous post Grand-Prix „Aleksandar Saša Petrović“ pripao je Marku Đorđeviću za film „Moj jutarnji smeh”
BBC Dubravka Lakic
  • Save
Next post Dubravka Lakić među uglednim filmskim ekspertima po odabiru BBC-a
Share via
Copy link
Powered by Social Snap