Advertisement Section

FAF će u petak, 25. novembra u 19 časova u Velikoj sali mts Dvorane otvoriti film „Duhovi ostrva” (The Banshees of Inisherin) autora Martina Mekdone poznatog po Oskarom nagrađenom ostvarenju „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”.  
 
Radnja filma  smeštena  je na  zapadnu  obalu  Irske  i  prati  dva  dugogodišnja  prijatelja Padriga (Kolin Farel) i Kolma (Brendan Glison) koji su se našli u ćorsokaku nakon što je Kolm iznenada odlučio da okonča njihovo prijateljstvo. Uz pomoć svoje sestre Šivon (Keri Kondon) i  prijatelja  Dominika  (Beri  Kjougan), sina  lokalnog  policajca,  zbunjeni  i  očajni  Padrig pokušava da  povrati  prijateljstvo  koje  je  zarobljeno  i  izgubljeno  u  maloj  i  učmaloj  ostrvskoj zajednici. Ali kada Kolm iznese ultimatum, događaji počinju da eskaliraju do neslućenih visina. 
 
Farel i Glison su sa Mekdonom sarađivali na filmu „Gangsteri na odmoru” (In Bruges), a nakon 14 godina ovaj autor ih ponovo spaja na filmskom platnu. 
 
Svetska primijera filma održana je na Venecijanskom filmskom festivalu gde je Farel osvojio nagradu za najboljeg glumca, dok je Mekdona osvojio nagradu za najbolji scenario. Publika je ekipu filma ispratila 15-minutnim ovacijama. Film „Duhovi ostrava” je i potencijalni kandidat u nekoliko kategorija nagrade Oskar. 
 
Ulaznice za svečano otvaranje 28. FAF-a biće u prodaji od 3. novembra na blagajni mts Dvorane i online preko veb sajta Ticket.rs. 
 
Glavna lokacija Festivala autorskog filma biće mts Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Bioskopu Fontana, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu kulture „Studentski grad“ i bioskopu Cine Grand Rakovica.

2 thoughts on “Film „Duhovi ostrva“ sa Kolinom Farelom otvara 28. FAF

Comments are closed.

Film Kruna
  • Save
Previous post Počelo snimanje filma „Kruna”
Slobodna zona otvaranje FOTO Olivera Inđić
  • Save
Next post Počela 18. Slobodna zona – Budite slobodni, uprkos svemu!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap