Advertisement Section

Scenarista i glumac Rade Ćosić i reditelj Marko Sopić snimili su krimi komediju „Ekipa” o srpskom fudbalu i rivalitetu između dva najveća kluba – „Partizana“ i „Crvene zvezde“.

Oni su okupili najbolje srpske glumce i ujedno iskrene navijače „Crvene zvezde“ i „Partizana“, Ljubomira Bandovića, Dragana Gagija Jovanovića, Andriju Miloševića, Srđana Žiku Todorovića, Sergeja Trifunovića i Miloša Timotijevića, ali i fudbalske legende Partizana, Sašu Ilića, Dragana Ćirića, Đorđa Pantića i Ivana Tomića, i ispričali komičnu priču o srpskom fudbalsko-mafijaškom svetu. Film je, između ostalog, sniman tokom pravog derbija, baš kao što se i filmska priča odvija na najvažniji dan srpskog fudbala – onda kada igraju „Partizan“ i „Crvena zvezda“.

Mesec dana pred premijeru filma (23. oktobar) kratki insert delimično otkriva šta se dešava u mračnim tunelima srpskog fudbala, u kome se susreću jedan vatreni zvezdaš (Andrija Milošević) i partizanovac (Ljubomir Bandović).

U centru ove filmske priče se nalazi as „Partizana“, fudbaler Zdravko Stevanović, kojeg glumi Rade Ćosić, ujedno i scenarista ovog filma. Motiv za nastanak ove priče Ćosić je pronašao u ogromnoj ljubavi prema fudbalu, a i sam je trenirao fudbal u „Partizanu“. Režiju potpisuje Marko Sopić, veliki ljubitelj fudbala i legendarnog Dragana Mancea.

Nakon derbija, Zdravko (Rade Ćosić), zvezda „Partizana“, Klupa (Andrija Milošević) njegov brat od tetke, ujedno navijač „Zvezde“ i Stefke (Lazar Đukić) dobar drug iz detinjstva, nailaze na Italijanku (Ivana Dudić), ženu svačijeg života. Posle jedne lude večeri, oni odlaze da vrate dug Skaretu lovatoru (Dragan Jovanović), koji već godinama pokušava da potpiše ugovor sa Zdravkom. Pošto Zdravko odbija saradnju, to ekipi drugara stvara velike probleme jer moraju brzo da nađu pare kako bi se oslobodili čuvenog prevaranta Dekija BMW-a (Miloš Timotijević).

Ekipu filma još čine i reper Đus, bivši igrač Crvene zvezde Perica Ognjenović, Nikola Ristanovski, Ljiljana Stjepanović, Anđela Jovanović. Za muziku je bio zadužen Skaj Vikler (Đorđe Miljenović).

Premijera filma „Ekipa” biće održana u Beogradu za nešto više od mesec dana, a nakon toga film će imati priliku da vidi publika širom Srbije.

Goran Bogdan
  • Save
Previous post Glumačke zvezde Miloš Biković, Bogdan Diklić i Goran Bogdan na tribinskom programu festivala LIFFE
Film Pijavice
  • Save
Next post Nagrađivani domaći film „Pijavice“ u bioskopima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap