Advertisement Section

Film koji je okupio najbolje srpske glumce: Ljubomira Bandovića, Dragana Gagija Jovanovića, Andriju Miloševića, Srđana Žiku Todorovića, Sergeja Trifunovića i Miloša Timotijevića, ali i fudbalske legende Partizana, Sašu Ilića, Dragana Ćirića, Đorđa Pantića i Ivana Tomića, svojom komičnom pričom o srpskom fudbalsko-mafijaškom svetu očigledno je pronašao put do gledalaca u Srbiji.

Film „Ekipa“ je do sada imala prilike da vidi publika u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Pančevu, Kraljevu, Užicu, Subotici, Somboru, Čačku, Jagodini, Pirotu, Leskovcu, Gornjem Milanovcu, Šapcu, Smederevu, Valjevu, Kruševcu, i mnogim drugim gradovima, a uskoro film stiže i u sva mesta na Kosovu: Zubin potok, Štrpce, Zvečan, Silovo, Gračanica, Ranilug, Donja Gušterica, Goraždevac, Osojane, Prilužje, Velika Hoča, Koretište, Leposavić.

Od 7. novembra film počinje da se prikazuje u Crnoj Gori, a zatim slede projekcije u Beču, kao i po celoj Švajcarskoj.

Film je već počeo da dobija i pozitivne kritike, u kojima se tvrdi da po više osnova predstavlja prijatno iznenađenje, i da, iako je reč o komercijalnom filmu, dosta brzo očita i upadljivu autorsku osobenost i pristup koji vidno prevazilazi uske okvire zanatske svrsishodnosti. Film je dobio i pohvalu da definitivno predstavlja primer ovdašnjeg zdravog poimanja onoga što bi repertoarski/komercijalni film mogao i trebalo da bude.

Da podsetimo, u centru filmske priče se nalazi as Partizana, fudbaler Zdravko Stevanović, kojeg glumi Rade Ćosić. Motiv za nastanak ove priče Ćosić je pronašao u velikoj ljubavi prema fudbalu, a i sam je trenirao fudbal u Partizanu.

Nakon derbija, Zdravko (Rade Ćosić), zvezda Partizana, Klupa (Andrija Milošević) njegov brat od tetke, ujedno navijač Zvezde i Stefke (Lazar Đukić) dobar drug iz detinjstva, nailaze na Italijanku (Ivana Dudić), ženu svačijeg života. Posle jedne lude večeri, oni odlaze da vrate dug Skaretu lovatoru (Dragan Jovanović), koji već godinama pokušava da potpiše ugovor sa Zdravkom. Pošto Zdravko odbija saradnju, to ekipi drugara stvara velike probleme jer moraju brzo da nađu pare kako bi se oslobodili čuvenog prevaranta Dekija BMW-a (Miloš Timotijević).

Ekipu filma još čine i reper Đus, bivši igrač Crvene zvezde Perica Ognjenović, Nikola Ristanovski, Ljiljana Stjepanović, Anđela Jovanović.

Muzej revolucije, Srđan Keča
  • Save
Previous post Projekat novog filma Srđana Keče na IDFA Forum
Između dana i noći
  • Save
Next post „Ti imaš noć“ i  „Između dana i noć“ u Domu kulture „Studentski grad”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap