Advertisement Section
Header AD Image

Od 28. avgusta do 7. septembra na čuvenom filmskom događaju naći će se veliki broj ostvarenja različitih kinematografija sveta, a srpska distributerska kuća „MCF MegaCom film“ otkupila je neke od istaknutih naslova glavnog takmičarskog programa među kojima i film koji će otvoriti ovogodišnji čuveni festival „The Truth“ japanskog reditelja Hirokazua Korede.

Među ostalim filmovima koji će se takmičiti za prestižnu nagradu „Zlatni lav“, a kasnije se pojaviti i u domaćoj distribuciji su filmovi: „Optužujem“ (J’accuse) reditelja Romana Polanskog, „Ad Astra“ (Ad Astra) reditelja Džejmsa Greja, „Gloria Mundi“ reditelja Robera Gedigjana, „Počasni gost“ (Guest of Honour) reditelja Atoma Igojana i „Wasp Network“ reditelja Olivijea Asajasija.

Na glavnom programu festivala, a već 19. septembra kod nas u bioskopima, naći će se film „Ad Astra“ sa Bred Pitom u glavnoj ulozi.

Inspirisan romanom Džozefa Konrada „Srce tame“ reditelj Džejms Grej (James Gray) se okreće kosmosu, kao prostoru za koji kaže da je veoma neprijateljski raspoložen prema nama.

Priča prati astronauta Roja Mekbrajda (Brad Pitt) koji putuje do same ivice Solarnog sistema u potrazi za svojim ocem (Tommy Lee Jones) koji je nestao, kako bi otkrio misteriju koja preti da ugrozi opstanak naše planete. Tokom putovanja Roj otkriva tajnu koja dovodi u pitanje prirodu ljudskog postojanja, kao i naše mesto u kosmosu.

Najnoviji film renomiranog reditelj Romana Polanskog „Optužujem“ bavi se čuvenom istorijskom aferom.

Godine 1895. mladi francuski oficir jevrejskog porekla Alfred Drajfuz ražalovan je zbog sumnje da je nemački špijun i osuđen na doživotno zatočeništvo na Đavoljem ostrvu. Među svedocima njegovog poniženja našao se i major Žorž Pikar, promovisan u načelnika kontraobaveštajne službe koja je pratila Drajfuza. Međutim, kada Pikar otkrije da se tajne i dalje odaju Nemcima on upda u opasan lavirint prevara i korupcije koje su postala pretnja ne samo njegovoj časti nego i njegovom životu.

Nakon prikazivanja na festivalu u Veneciji svi navedeni filmovi će se naći u okviru predstojećih domaćih festivala, kao i u redovnoj bioskopskoj distribuciji!

Slavni Međunarodni filmski festival u Veneciji održaće se 76. put po redu.

Bioskopske premijere
  • Save
Previous post Bioskopske premijere za 25. jul
Ana Marija Rossi
  • Save
Next post Premijerno prikazan domaći film „Ajvar“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap