Advertisement Section

Film „Banditi u potrazi za mamom“ je priča o tri brata i sestri i njihovoj borbi u današnjem društvu. Tragajući za mamom koji ih je napustila, ulaze u opasan svet ulice, u kom pronalaze svoju slobodu. Kao deo džeparoške bande ih hvata Policija, sve osim Kristijana koji ostaje sam i kome jedini zadatak postaje da oslobodi braću i sestre iz Doma. U sivilu Beograda, dečak pronalazi slobodu.

Film je inspirisan stvarnim životima malih Roma, i prikazuje njihovu realnost.

Reditelj Kosta Ristić je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, gde završava i master studije Filmske i TV režije. Njegovi studentski filmovi „Dijamant za Baja Kaliforniju“, „Ruža vetrova“ i „Sloboda ili strip“ se prikazuju na brojnim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima.

Kosta je prošle godine bio na filmskoj radionici Vernera Hercoga na Kubi, gde je snimio kratkometražni film „Dve otadžbine“. Iste godine, film je prikazan na Kanskom festivalu u selekciji ACID Cannes.

„Banditi u potrazi za mamom“ su njegovo prvo dugometražno ostvarenje i ujedno njegov diplomski master rad.

„Ovaj film-igra bavi se opštim egzistencijalističkim i socijalnim temama kroz naivnu prizmu svojih tomsojerovskih junaka. To je priča o odrastanju i slobodi“, izjavio je Kosta.

„Banditi u potrazi za mamom“ je na ovogodišnjem FEST-u odneo čak 3 nagrade. Dobio je Nagradu žirija i jednoglasnom odlukom dodeljena mu je Politikina nagrada „Milutin Čolić“, priznanje za najbolji film u nacionalnoj selekciji. Kristijan Garip je dobio nagradu za najbolji debi, jer je, po rečima žirija fenomenalno izneo film svojim umećem, šarmom i harizmom.

U bioskopima od 8.novembra.

GoetheFest
  • Save
Previous post „Touch Me Not“ otvara 7. GoetheFEST
Balkanima
  • Save
Next post Proglašenjem pobednika završena 15. Balkanima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap