Advertisement Section

Nakon osvojenog Gran-pri žirija na 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu film je prikazan na ovogodišnjem FEST-u, a domaća publika sada ima priliku da pogleda prikaz ove osetljive teme i u bioskopima Srbije.

Ostvarenje koje je prvo zamišeljno kao dokumentarni film, a potom ipak dobilo igrane okvire snimljeno je prema istinitom događaju i stvarnim činjenicama o dugotrajnoj tišini i saučešništvu crkve u prećutkivanju seksualnog zlostavljanja dece  u crkvi u Lionu.

Film prati životne priče tri odrasla čoveka – Aleksandra, Fransoa i Emanuela, njihove traume i godine borbi sa samima sobom. Nakon jednog događaja pokreće se lavina sećanja i započinje borba protiv surovog zločina. Upoređujući svoja lična traumatična iskustva oni preispituju živote kroz ljubavnu, porodičnu i profesionalnu perspektivu.

Fransoa Ozon  (1967.) je francuski filmski režiser i scenarista čiji filmovi su uglavnom okarakterisani kao oštra satira s slobodoumnim pogledom na ljudsku seksualnost.

Nagrađen je za filmove „8 žena” (2002.) i „Bazen”(2003.). Ozona smatraju za jednog od najvažnijih francuskih filmskih režisera u „Novom talasu” francuskog filma.

Film Glas
  • Save
Previous post „Reži“ i „Glas“ u glavnom takmičarskom programu festivala u Kotbusu
porodicni vikend oktobar
  • Save
Next post Porodični vikend u bioskopima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap