Advertisement Section
Header AD Image

Šesto izdanje Festivala francuskog filma biće održano od 19. do 23. juna u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu. 

I ove godine na festivalu će biti prikazana ostvarenja najnovije francuske kinematografije koji će biti prikazani pod vedrim nebom na Kosančićevom vencu, Silosima Beograd i u zvezdarskom parku Beograd bašta, ali i u mts Dvorani, kao i u sali Kulturnog centra Novog Sada i bioskopu Cine Grand Delta Planet u Nišu. Kum ovogodišnjeg izdanja festivala je čuveni srpski glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić. 

Program na platou između dve kule poslovnog centra „Ušće” na Novom Beogradu biće održan od 4. do 7. jula. 

Festival će u sredu, 19. juna u 21 čas na Kosančićevom vencu otvoriti ostvarenje „Nepoželjni” autora Ladža Lija. Nakon projekcije biće održan razgovor sa rediteljem i glumcem Aleksijem Manentijem, publici poznatom po ulozi u filmu „Čuvari formule”. 

Tokom festivala biće prikazano još osam ostvarenja u glavnom programu, dok će OFF program – Ciklus sport na filmu biti posvećen Olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u Francuskoj. 

U okviru Glavnog programa festivala biće prikazan film koji je otvorilo ovogodišnji filmski festival u Kanu „Drugi čin” Kentena Dipijea, kao i ostvarenja „Druga runda” Albera Dipontela, „Gospodin” Blejk Žila „Legardinijea” (glavna uloga Džon Malkovič), „Kiselina” Žista Filipoa, „Povratak” Katrin Korsini, „Samo nas dvoje” u režiji Valeri Donzeli, „Slučaj Goldman” Sedrika Kana i ostvarenje Van sezone autora Stefana Brizea. 

U okviru OFF programa posvećenog sportu publika će imati priliku da uživa u ostvarenjima „Home Games” Alise Kovalenko, „Slalom” Šarlen Favije i „Veštice sa istoka” Žilijana Faroa. 

Sve projekcije na otvorenom počinju u 21 čas, projekcije u Novom Sadu i Nišu počinju u 19 časova, dok će filmovi koji su na programu u mts Dvorani biti prikazani u 17 časova. Ulaz na projekcije u Beogradu je slobodan, besplatne ulaznice za projekcije u mts Dvorani se preuzimaju 15 minuta pre početka projekcije, dok karte za Novi Sad i Niš koštaju 300 dinara. 

Organizatori Festivala francuskog filma su Francuski institut u Srbiji, „MegaCom” Film i mts Dvorana. Festival su podržali Telekom Srbija kao generalni pokrovitelj, Mlekoprodukt – Ile-dE-France, MPC Properties, L’Oréal Balkan, TV5 Monde i Opština Stari grad. 

Više o programu na festivalskom sajtu i na sajtu Francuskog instituta u Srbiji.

Turneja SZ u Opovu FOTO Sobodna zona - Promo
  • Save
Previous post Turneja Slobodne zone se nastavlja
Ravno selo Film Festival
  • Save
Next post Ravno selo Film Festival od 27. do 30. juna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap