Advertisement Section

Tradicionalni dečiji filmski festival KIDS FEST prvi put ima ambasadora. Do sada su to bile istaknute svestrane umetnice, značajne ambasadorke, a jubilarni 15. KIDS FEST pravi presedan. 

Domaći glumac Ivan Jevtović, profesor, a ujedno i proslavljeni muzičar Ivan Jevtović koga starija publika pamti po ulogama u filmovima „Nebeska udica“, „Normalni ljudi“, kao i u predstavama „Kosa“ „Suze su O.K“, „Maratonci trče počasni krug“, a mlađa posebno po seriji „Urgentni centar“ postao je ambasador 15. KIDS FEST-a i predvodnik jedinstvene filmske manifestacije za decu.

„Živimo u svetu koji se ubrzava, po mom subjektivnom osećaju, u kome čovek često propušta priliku da spozna plemenitost i lepotu. Okupiti veliki broj porodica, dece na ovakvom susretu je katarzična mogućnost. Velika je čast i zadovoljstvo da dobijem i ovakav zadatak, pogotovo što sam veliki deo mog stvaralaštva posvetio nepresušnim mogućnostima edukativnog delovanja kroz dramske umetnosti“, rekao je glumac.

U ideji da podstakne najmlađe da pogledaju 19. najzanimljivijih filmskih naslova, animiranih i igranih, sinhronizovanih i prevedenih na srpski jezik koji nam dolaze iz različitih svetskih kinematografija od Italije, Belgije, Francuske do Švedske, SAD i drugih zemalja Ivan Jevtović dodaje:

„Filmska produkcija je bukvalno eksplodirala, svi u svetu snimaju i to je fantastično. Stižu neočekivane nove priče. Naša zemlja je prebogata dosad neispričanih priča, a svi mi smo kao dete pred spavanje, željni novih priča. Radujem se fimovima iz svih delova sveta“.

Otvaranje 15. KIDS FEST-a zakazano je za 14. oktobar u Velikoj sali Kombank Dvorane s početkom u 12h italijanskim sinhronizovanim animiranim filmom „Čuvena invazija medveda na Siciliju“ koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu.

Kako bi pronašao svog davno izgubljenog sina, ali i hranu da preživi zimu, veliki kralj medved predvodi svoj klan iz planina u svet ljudi. Nakon što su pobegli užasnim čudovištima i pobedili zlog vojvodu, medvedi i ljudi počinju svoj život zajedno u miru.

Na đavoljem putu
  • Save
Previous post Nikolas Kejdž i lorens Fišburn u trileru na „Na đavoljen putu“
Porodični dan - Priča o igračkma 4
  • Save
Next post Pokloni i druženje ove nedelje uz „Priča o igračkama 4” u bioskopima „Cineplexx“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap