Advertisement Section

Novi kratkometražni film Momira Miloševića, horor „Videćeš večeras“, biće pretremijerno prikazan u Dvorani Kulturnog centra u petak, 14. juna 2019. godine, sa početkom u 19 časova, a ulaz je slobodan.

„Videćeš večeras“ otkriva osnovni zapelet: troje tinejdžera provodi noć bez sna na Novom Beogradu, otkrivajući jezivu misteriju iz susedstva. Milošević pojašnjava ovu postavku: „Želeo sam da napravim film koji počinje tako što glavni junak odluči da eskivira subotnje veče u gradu, seda na poslednji autobus i vraća se u svoj kraj na Novi Beograd gde potom, sasvim neplanirano, ušeta u rešavanje mračne blokovske misterije. Prvobitno sam video projekat kao dugometražni film, a onda sam, kada se posle nekoliko meseci ukazala prilika da snimim kratki metar, shvatio da ovu priču mogu prilagoditi toj formi. Sve je sada sabijenije i sažetije, pa su samim tim manje šanse da film publici bude dosadan.“

U filmu glavne uloge tumače debitanti Mateja Dimitrijević, Sara Matić i Strahinja Popović. „Isprva sam planirao da glavne likove u filmu tumače osobe mojih godina“, kaže Milošević. „Ne sećam se tačno u kom trenutku sam se opredelio za naivne, harizmatične i pomalo opasne šesnaestogodišnjake, ali se ova odluka ispotavila kao jedna od najboljih tokom rada na ovom filmu“. Pored udarne trojke koju sačinjavaju mladi debitanti, veoma važnu ulogu u filmu timači iskusni Slobodan Beštić o čijem će se nastupu u „Videćeš večeras“ još dugo pričati.

Kuća „Mashina&Zec“ Luke Bursaća bila je zadužena za produkciju, a Milošević je, pored režije, napisao scenario i zajedno sa Bursaćem producirao film. Montažu je radila Ana Žugić, kostimograf Aleksandra Kovačevića, scenografkinja Katarina Plavša i Dragan Manislavić i dizajner zvuka Dane Vlaisavljević. Za vizuelne efekte je bio zadužen Petar Milić, dok je specijalnu šminku uradio Miroslav Lakobrija.

Momir Milošević (1989) je 2011. godine diplomirao na Londonskoj filmskoj akademiji. Pažnju filmofila skrenuo svojim dugometražnim prvencem „Otvorena“ (2016), crno-belim art-house hororom koji je uspešno prikazivan u zemlji i inostranstvu. Pre „Otvorene“, režirao je kratke filmove „Intenzivni udarac u glavu“ (2012), „Mrak“ (2014) i „Mrkli mrak“ (2015). „Videćeš večeras“ traje 23 minuta i predstavlja Miloševićev povratak kratkoj formi.

TREJLER FILMA

Aleksi, Barbara Vekaric
  • Save
Previous post Film „Aleksi“ najbolji na festivalu u Nju Džerziju
Jovana Stojiljkovic
  • Save
Next post Glumica Jovana Stojiljković u žiriju Takmičarskog programa SFF
Share via
Copy link
Powered by Social Snap