Advertisement Section

Serija „Igra prestola“ dobitnik je „Emi“ za najbolju drama u konkurenciji „Better Call Saul” (AMC), „Bodyguard” (Netflix), „Killing Eve” (AMC/BBC America), „Ozark” (Netflix), „Pose” (FX), „Succession” (HBO), „This Is Us” (NBC).

Žiri je verovatno hteo da isprati seriju u velikom stilu i stoga odlučio da joj dodeli nagradu, jer ruku na srce, poslednja sezona je ispod svakih očekivanja. S druge strane Piter Dinklidž je opravdao svoju ulogu i dobio nagradu za najbolju sporednu ulogu u drami.

Nagrada „Emi“ za najbolju žensku ulogu u drami je Džodi Komer za svoju ulogu u seriji „Killing Eve“, dok je kola Bili Portrer dobio nagradu za svoju ulogu u seriji „Pose“.

Najbočlju dramu je režirao Džejson Bejtman „Ozark“ u produkciji Netflix“.

Najbolja komedija je britanski sitkom „Fleabag“ (Amazon prime) u konkurenciji „Barry“ (HBO), „The good place“ (NBC), „The Marvelous Mrs. Maisel” (Amazon Prime), „Russian Doll“ (Netflix), „Schitt’s Creek” (Pop), „Veep” (HBO).

Najbolji televizijski film je Netfliksov „Black Mirror: Bandersnatch” u konkurenciji sa „Brexit” (HBO), „Deadwood: The Movie” (HBO), „King Lear” (Amazon Prime) i „My Dinner with Hervé” (HBO).

Juče danas sutra
  • Save
Previous post Festival italijanskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci
Obradovic i Sudar Granice kiše
  • Save
Next post Scenario „Tvrđava i derviš“ reditelja Vlastimira Sudara u finalu ScripTeast programa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap