Advertisement Section

U konkurenciji od 37 filmova iz celog sveta Berlinska publika ovogodišnjeg Berlinala dodelila je drugu nagradu za najbolji igrani film u selekciji „Panorama” srpskom filmu „Šavovi” reditelja Miroslava Terzića.

Film „Šavovi”, reditelja Miroslava Terzića u produkciji „West End production” iz Beograda, već je osvojio nagradu stručnog žirija za najbolji evropski film „Panorame” i dobio je specijalnu podršku za evropsku distribuciju od strane Evropske Asocijacije Art House bioskopa.

Šavovi ce imati svoju nacionalnu premijeru 1. marta u okviru 47. FEST-a, a 14. marta će započeti svoj bioskopski život u Srbiji i Evropi.

“Svi kritičari, i naši i strani,  koji su pisali o Šavovima posle svetske premijere na Berlinalu su istakli da film pored jakog umetničkog izraza i izuzetne glumačke kreacije Snežane Bogdanović i cele glumačke ekipe  ima i veliki bioskopski potencijal. Ponosni smo što smo uspeli da napravimo film koji je osvojio i kritiku i publiku ovog značajnog festivala,” izjavila je Milena Trobozić Garfield koja je zajedno sa Uliksom Fehmiu jedan od producenata.

Berlinale-Ekipa-filma-Šavovi
  • Save
Previous post Domaći film „Šavovi“ nagrađen u Berlinu
Bruno Ganc
  • Save
Next post Preminuo Bruno Ganc
Share via
Copy link
Powered by Social Snap