Advertisement Section

Srpsko-kanadski kratki igrani film „Flafi“ mlade rediteljke Milice Filipovski sinoć je dobio nagradu „Canadian Screen Award“ u kategoriji najboljeg kanadskog kratkog igranog filma.

„Flafi je premijeru imao upravo na festivalu TIFF u Torontu, jednom od svakako najprestižnijih filmskih festivala na svetu, a ubrzo potom je i uvršten u u zvaničan izbor deset naboljih kanadskih kratkih filmova za tu godinu. Reč je o je srpsko-kanadskoj koprodukciji u kojoj glume Tamara Krcunović, Srđan Miletić, Helena Jakovljević, Feđa Stojanović, Ljiljana Stjepanović, Slaven Došlo, Katarina Marković, Slaviša Čurović i Nikola Radulović.

Film prati sudbinu tročlane srpske porodice koja namerava da se odseli u Kanadu, ali čiji planovi bivaju dovedeni u pitanje kada se na vratima njihovog malog stana pojavi ogromni meda koga je desetogodišnja Ljubica osvojila u nagradnoj igri.

„Flafi“ traje 24 minuta, scenario i režiju potpisuje Mliica Li Filipovski, dok je film producirala Senka Nikolić. Direktor fotografije je Aleksandar Karaulić („Tmina“), dok je za montažu bio zadužen Davor Bosankić („Otvorena“).

Neka svetlost udje
  • Save
Previous post Bioskopske premijere
Dvorana Doma Sindikata
  • Save
Next post Nova Dvorana Doma sindikata otvara vrata 27. aprila
Share via
Copy link
Powered by Social Snap