Advertisement Section

Izvor: Filmske radosti | Tanjug

Uskoro ću se oprabati kao reditelj filma koji će žanrovski podsećati na drama-komediju, nešto slično ostvarenju „Moj tata na određeno vreme”, najavljuje za Tanjug Gordan Kičić.

Glumac srednje generacije oprobao se do sada u karijeri kao producent filma „Ustanička ulica”, a uskoro će potpisati režiju ostvarenja za koje, su kako kaže, odobrena sredstva od strane Filmskog centra Srbije.

„Plan je da krajem godine počnemo realizaciju filma koji žanrovski nije mnogo zastupljen u našoj kinematografiji u poslednje vreme. Uskoro ću se oprabati kao reditelj filma koji je zapravo drama – komedija, nešto slično ostvarenju „Moja tata na određeno vreme”. Takvih nekoliko ostvarenja je snimano krajem osamdesetih godina prošlog veka i publika ih je jako volela“ kazao je Kičić.

Publika i kritika su sa oduševljenjem ocenili Kičićevu ulogu grofa Adrenji Ištvana u predstavi „Noćna straža” koja je nedavno premijerno izvedena na sceni Ateljea 212.

Kičić napominje da je u medijima sve manje mesta za pozorište i da je rad glumaca mnogo vidljiviji kada učestvuju u snimanju televizijskih serija, šou programa ili filmova.

„Svi treba da znaju da se u beogradskim pozorištima ozbiljno radi i stiže do vrednih umetničkih zahvata. Rad u pozorištu glumce održava u životu”, kazao je Kičić.

Za njega nema dileme da se vodvilj na najbolji način vratio na scenu Ateljea 212.

„Nije lako igrati komediju, ali je divno ako uspete da nasmejete publiku. Pre nekih 3 ili 4 meseca reditelj predstave „Noćna straža” Boris Liješević mi je poslao komad u nastajanju i to je za mene bilo jako uzbudljivo. Nema puno prilika da se danas čita savremeni komad. Taj mladi pisac Fedor Šili nikada do tada nije napisao komediju, a nama je ponudio vrhunski vodvilj. Dopali su mi se likovi i dogodila se velika podela u kojoj se našlo 10 glumaca različitih generacija i boja. Boris nas je pustio da se mi osetimo dobro u komičnim situacijama u zabunama i preprekama koje protagonisti predstave savladavaju u želji da stignu do novca novcem. Baš kao i danas…svima je lova glavni cilj”.

Izuzetno koreografski zahtevnu ulogu Kičić oživljava sa lakoćom.

Kaže da nije lako skočiti unazad pod sto na sceni, ali da je takva veština rezultat iskustva, treninga i koncetracije.

„Istinitost komedije na pozorišni sceni je da živite taj trenutak koji se dešava liku koji tumačite. Važno je glumci nemaju bilo kakav otklon od uloge. Komedija i vodvilj su jako zanimljiv žanr…Puno puta sam gledao vodvilje u starom Ateljeu 212. Bilo mi je jasno kako prići tom materjalu kroz verovanje u te likove”, kazao je Kičić.

On ne obraća previše paznju na ocene kritike kako je ovo njegova najbolja sezona do sada jer je imao veoma zapaženi aganžman u televizijskoj seriji „Senke nad Balkanom”, glavnu ulogu u filmu „Patuljci sa naslovnih strana” i šarmmantan teatarski iskorak u predstavi „Noćna straža”.

„Verujem da sam sada u zrelijim godinama i da malo drugačije gledam na svoj posao Srećan sam što imam prilike da radim u različitim žanrovima, medijima…Čini me jako srećnim da jedno veče igram dramu, pa sledeće vodvilj, pa grotesku, pa odem na snimanje šou programa ili televizijske serije…Za neke druge glumce u nekim drugim prostorima je neshvatljivo da igramo svako veče drugu predstavu. To je njima nezamislivo, a nama je normalno. Dobro je dok je tako”, napominje Kičić.

Jedna od važnih strasti u životu za Kičića predstavlja navijanje za Crvenu zvezdu.

Raduje ga ovsezonski evropski iskorak fudbalskog kluba, ali ga brinu brze prodaje igrača.

„Prošle sezone su košarkaši pravili čuda…Sada su nas fudbaleri obradovali, ali nema kontinuiteta u oba ekipe. Čim se napravi malo ozbiljniji uspeh u međunarodnim okvirima, odmah se prodaju igrači, ali to je neka druga priča…Dobro je da se fudbalski klub vratio u ozbiljna evropska takmičenja, tamo gde je veći deo svog postojanja i pripadao”, kazao je Kičić.

Gaša šeprtlja
  • Save
Previous post Čuveni strip junak „Gaša šeprtlja“ na veliko platno
Urlih Zajdl
  • Save
Next post Ulrih Zajdl gost Beldoksa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap