Advertisement Section

Nakon samo godinu i po dana od otvaranja potpuno rekonstruisanog objekta, Kombank Dvorana nastavlja da obogaćuje i unapređuje svoje tehnološke performanse. Naime, kako bi posetioci kultnog mesta, iz zemlje, ali i sa svih meridijana uživali u visokom kvalitetu sadržaja na filmskom platnu, u Velikoj sali Kombank Dvorane je prvi put u regionu instaliran RGB+ laserski bioskopski projektor.

Zahvaljujući sredstvima odobrenim po osnovu konkursa Filmskog Centra Srbije za digitaliziaciju, najveća sala u Dvorani, koja broji 1382 mesta,  je pored svih multifunkcionalnih karakteristika i zahavljujući svojoj akustičnosti, na ovaj način postala najbolje opremljena bioskopska sala u Srbiji i regionu.

RGB+ laserska projekcija se odlikuje po svojim karakteristima da stvara neverovatan osećaj realnost boja i u skladu sa digitalnim bioskopskm standardom dostiže 98.5% stvarnosti između žive slike i ono što vidimo na bioskopskom platnu.

Izvor svetlosti je za 30% jači u odnosu na druge projektore i sa 20% više kontrasta. Uz generisanja 12 svetlosnih lumena po watu električne energije instalirani RGB+ laserski projektor  štedi i do 70% električne energije.

Tako će sada, a u kombinaciji sa vrhunskom audio opremom, ugođaj gledanja filmova u velikoj sali Kombank Dvorane postati jedno sasvim novo i posebno iskustvo.

Nesumnjivo, ovo je poslednja reč tehnologije bioskopskog projektora i tek nakon samo nekoliko instaliranih projektora ovog tipa u svetu, Beograd i Srbija su dobili priliku da budu među odabranima.

Sluga
  • Save
Previous post Komedija „Sluga” sa Milošem Bikovićem stiže u domaće bioskope
FAF
  • Save
Next post „Moj jutarnji smeh” i „Poslednja slika o ocu” na FAF-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap