Advertisement Section

U petak i subotu, 14. i 15. decembra, sa početkom u 12 sati, u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, Filmski centar Srbije organizuje dvodnevnu konferenciju posvećenu stvaralaštvu Ranka Munitića i uspomeni na ovog proslavljenog velikana jugoslovenske i srpske kinematografske kulture.

Odnoseći se s velikim poštovanjem prema Munitićevom delu, Filmski centar Srbije želeo je da ovaj događaj ima regionalni karakter, te će na konferenciji učestvovati i govoriti: Lordan Zafranović, Milan Vlajčić, Ljubica Beljanski Ristić, Oleg Jeknić, Zoran Stefanović, Andrijana Ružić, Bojana Andrić, Mina Sablić Papajić i Jelena Bešir.

Ranko Munitić (Zagreb, 3. april 1943.— Beograd, 28. mart 2009) je bio teoretičar, kritičar, novinar i istoričar umetnosti — jedan od najznačajnijih stručnjaka za popularnu kulturu i medije u SFRJ. Polja interesovanja su mu najčešće bila jugoslovenski film, kinematografska animacija, strip, dokumentarni film, umetnička fantastika, televizija, gluma i glumci. Bio je takođe filmski i televizijski scenarista, režiser, voditelj i producent.

Branislav Kostic, Merlinka festival
  • Save
Previous post Zatvoren deseti Merlinka festival
Druga strana svega
  • Save
Next post Nagrada za „Drugu stranu svega“ u Holivudu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap