Advertisement Section

Debitantski dugometražni film Stefana Maleševića, „Mamonga“, tokom narednih dana biće prikazan kao deo zvanične programske celine „Discoveries“ (Otkrića) novog izdanja festivala Novi Horizonti (New Horizons) u Vroclovu (Poljska).

Reč je o jednom od najvećih filmskih festivala u toj zemlji, pokrenutom 2001. godine, a ovaj film, nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, svetsku premijeru je imao na festivalu u Karlovim Varima, u okviru takmičarskog programa „East of the West“.

„Mamonga“ je podeljena u tri priče – prva prati živote dvoje mladih ljudi koji odrastaju u malom mestu u Bosni, a druge dve prikazuju njihove sudbine deset godina nakon jednog traumatičnog iskustva.
Glavne uloge tumače Marta Bjelica, Dražen Pavlović, Nabi Tang i Vuk Janošević. Producenti filma su Andrijana Sofranić (Nana 143) i Aleksandra Cvijetić, Emina Ganić (Sarajevo Film Academy), Bojana Radulović (Code Blue Production) i Stefan Malešević (Slovofilm).

Autorsku ekipu čine direktor fotografije Bogdan Babović, scenografkinja Dragana Baćović, kostimografkinja Lidija Andrić, montažerka Jelena Maksimović, dizajner zvuka Bojan Palikuća i maskerke Nataša Sevčnikar i Jelena Prvulović.

Film je sniman na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a podržan je od strane Fondacije Za Kinematografiju Sarajevo, Filmskog Centra Crne Gore i Filmskog Centra Srbije.

Ovogodišnji Međunarodni filmski festival Novi Horizonti biće održan od 25. jula do 4. avgusta.

Palic 2019
  • Save
Previous post Otvorena takmičarska selekcija „Paralele i sudari“
Bioskop pod zvezdama
  • Save
Next post Ponovo radi „Bioskop pod zvezdama“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap