Advertisement Section

Četvrti Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF), koji će se pod sloganom „Ovde!” u organizaciji Evropskog kulturnog foruma i Doma kulture Gračanica, održati od 3. do 6. decembra u Domu kulture Gračanica, otvoriće u ponedeljak u 19 časova talentovani domaći glumac Milan Marić.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, za četiri dana festivala, biće prikazano 14 filmova. Publiku očekuju srpska ostvarenja najnovije produkcije, ali i evropski filmovi koji su ove godine obeležili filmske festivale u Berlinu, Kanu, Veneciji i San Sebastijanu.

Odmah nakon svečanog otvaranja biće prikazan film „Dovlatov” ruskog reditelja Alekseja Germana mlađeg, koji je ove godine na Berlinalu nagrađen Srebrnim medvedom za izuzetni umetnički doprinos, i dobio odlične kritike u svetu. Naslovnu ulogu Sergeja Dovlatova u filmu tumači upravo fantastični Milan Marić koji je „Dovlatova”, nastalog u rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji opisao kao film o odlukama, o hrabrosti, o mogućnostima i nemogućnostima, o borbi etike i realnosti, o ljubavi, o slobodi, te o jednom specifičnom čoveku u specifičnom vremenu, o principima, i o neodustajanju.

Alternative film video
  • Save
Previous post Alternativni film/video festival od 12. do 16. decembra u DKSG
Japansko srpski festival filma
  • Save
Next post Peti Japansko srpski festival filma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap