Advertisement Section

Mladi srpski glumac Milan Marić, koji je početkom ove godine, upravo u Berlinu skrenuo pažnju na sebe izvanrednim tumačenjem naslovne uloge u biografskom filmu o Sergeju Dovlatovu, izabran je da bude deo postave „Zvezde u usponu“ (European Shooting Stars) predstojećeg izdanja Filmskog festivala u Berlinu.

Reč je o programu koji će se odigrati od 8. do 11. februara naredne godine, u sklopu industrijskog dela Filmskog festivala u Berlinu, gde će, uz Milana Marića, agentima i producentima biti predstavljeno još devet izabranih mladih glumačkih snaga u usponu iz raznih krajeva Evrope. Poziv za ovaj program i učešće u njemu svakako predstavljaju veliku počast i iskreno priznanje za talenat , trud i potencijal za dalje napredovanje, a za odabrane mlade glumce će biti organizovan niz sastanaka sa filmskim profesionalcima iz čitavog sveta.

Uloga u „Dovlatovu“, rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji u režiji Alekseja Germana mlađeg, prva je glavna uloga na filmu za mladog Marića; ovaj film, nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, premijeru je imao zimus upravo u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Berlinu.
O ulozi u „Dovlatovu“ Milan Marić je, između ostalog rekao i sledeće:
„Pokušavao sam da odgonetnem šta se krije iza tog Dovlatovljevog cinizma, te njegove ironije, bezobrazluka, šta je iza tog štita. A onda sam shvatio da se iza toga nalazi nesigurnost, tuga, neko dete koje ne zna kako da se izbori sa zadatkom, a svi oko njega očekuju da to što pre reši“.

U Srbiji, Milan Marić je ostvario epizodne uloge u dugomertražnim filmovima „Branio sam Mladu Bosnu“ (2014), „Dobra žena“ (2016), „Vlažnost“ (2016), „Santa Maria della Salute“ (2016), kao i u zapaženim kratkometražnim filmovima „Izgledaš do jaja kad sam odvaljen“ (2013) i „Život traje tri dana“ (2017). Na televiziji smo ga gledali u serijama „Miris kiše na Balkanu“, „Nemanjići – Rađanje kraljevine“, „Vojna akademija“, „Jutro će promeniti sve“, a uskoro ćemo ga gledati i u novim televizijskim igranim serijama „Besa“, „Pet“ i „Žmurke“.

Wongar
  • Save
Previous post „Wongar” Andrijane Stojković u DKC
Alternative film video
  • Save
Next post Večeras počinje Alternativa u Studenjaku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap