Advertisement Section

Pored Miše Aznavura publici se obratio i Mark di Domeniko, reditelj filma „Aznavour by Charles“ koji je opisao svoju vezu sa Šarlom i naglasio da je privilegovan da upravo on dobije tu priliku da raspolaže materijalima ovog velikog umetnika.

Igor Toholj, umetnički direktor Festivala, osvrnuo se na program ovogodišnjeg festivala, ističući selekciju posvećenu debitantima „enter dok“, ali je podsetio da se na ovom festivalu mogu pogledati i filmovi nagrađivanih autora.

Publiku je iznenadio replikom kamere Pajar Boleks, istom onom koju je  Aznavur dobio davne 1948. godine od Edit Pjaf, za koju Toholj ističe da je jedan od protagonista ovog filma.

Manuel Buar, direktor Francuskog Instituta u Srbiji, istakao je da su Francuska i Srbija oduvek bile dve velike filmske zemlje koje se hrane apetitom gledaoca i kvalitetom filmova.

Nakon svečanog otvaranja, najavljena  je projekcija filma „Aznavour by Charles“, francuskog reditelja Marka Di Domenika o velikom umetniku Šarlu Aznavouru.

Tokom pet festivalskih dana u Kombank Dvorani publika će imati priliku da pogleda 31 film, a festival će ugostiti neke od autora filmova. Drugo izdanje Festivala dokumentarnog filma trajaće do 2. februara, a publika će imati prilike da pogleda obilje muzičkih, biografskih i nagrađivanih dokumentaraca.

Foto: Tanja Drobnjak
Film Asimetrija
  • Save
Previous post „Asimetrija“ od danas u bioskopima
Bafta 2020
  • Save
Next post Filmu „1917“ nagrada BAFTA za najbolji film
Share via
Copy link
Powered by Social Snap