Advertisement Section

Izvor: Filmske radosti | Tanjug

Milorad Milinković, reditelj filma „Patuljci s naslovnih strana”, kaže da se u svom delu trudio da izmašta rijaliti programe kakvi nikada neće postojati, a čime je želeo da pokaže šta nam sve sve može dogoditi u budućnosti.

Film se, naime, bavi životom, događajima i intrigama u vezi s najmoćnijim rijaliti magom s ovih prostora, a reditelj je na pres konferenciji rekao da je reč o takvom formatu koji je kod nas zabranjen, ali i da „nikada ne možete biti sigurni u kakvo će ludilo neko društvo da sklizne”.

„Želeli smo da napravimo novu umetničku stvarnost koja kao ogledalo pokazuje šta nam se sve može dogoditi u budućnosti”, kazao je Milinković na pres konferenciji uoči premijere koja je 17. januara u Sava centru.

U tom smislu, ocenio je da je politička korektnost „izmišljotina i vid cenzure kojom libaralni kapitalizam želi da nam otme sve”, te rekao da se nada da je njegov film totalno politički nekorektan.

Inače, reditelj kaže da je nakon ostvarenja „Mrtav ladan” i „Čitulja za Eskobara” nastavio da snima crne komedije.

„To jeste moj autorski okvir ali sa druge strane ne mogu da ostanem imun na sve u čemu živimo. Volim da pomeram stvari unapred praveći filmove i čini mi se da sam to ovog puta uradio”, kazao je Milinković.

Kaže i da nije imao nameru da kritukuje bilo koga i bilo šta u našem društvu.

„Da bi neko nešto kritikovao mora da se oseti moralno superiornim. Biblija kaže – Ko je bez greha nek baci prvi kamen. Ne osećam se moralno superiornim da bih bilo šta kritikovao, ali moj film jeste pokazatelj gde će svet biti u budućnosti ako ovako nastavi. Srbija je daleko od toga da je najgora u tablodiizaciji društva. Ima i gorih zemalja, a mi manje više kupimo trendove od razvijenijih zemalja”, kazao je Milinković.

Pored režije Milinković potpisuje i scenario filma, a briljantnu glumačku ekipu Gordan Kičić, Boris Milivojević, Aleksandar Radojičić, Milena Radulović, Marko Gvero, Jelena Đukić, Ljuba Bandović, Tamara Krcunović, Rale Milenković, Olga Odanović i drugi.

Berlinale talents
  • Save
Previous post Učesnici iz Srbije u Berlinu
Mali veseljak
  • Save
Next post Film koji će osvojiti srca mališana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap