Advertisement Section

Srpski dugometražni dokumentarni film „Na crnoj listi“, u režiji Sare Marković i Nikole Dragovića, osvojio je nagradu „Award of Merit“ na The Impact DOCS Awards festivalu u Sjedinjenim Američkim Državama. „The Impact DOCS Awards“ nagrađuje kreativan pristup filmu, s naglaskom na društveni angažman autora.

„Na crnoj listi“ je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem BELDOCS festivalu u Beogradu, iz drugog pokušaja, jer je iz nejasnih okolnosti protivpožarna inspekcija naložila zatvaranje Dvorane Kulturnog Cetra. Scenarista i producent je Dejan Marković Skile. Direktor fotografije je Matija Munjiza Petrovi, a film su montirali Nikola Dragović i Milan Jakonić. Autor muzike je Jug Konstantin Marković. Za zvuk je bio zadužen Dobrica Višnjić. Izvršni producent je Minja Jovanović. Scenograf je Mihailo Mošesku, a kostimografkinja Jana Zaharijević. U filmu učestvuju: Lan Lihua, Martin Angelov, Lilia Kostova, Dejan Marković Skile, Chen Xiaoyang, Yael Levin, Gisela Olson, Georgy Pleshkov, Milena Atanasova, Kristijan Palaček, Marijana Holjevac, Mira Dozet.

Šta biva kad država proglasi prosečnog čoveka za državnog neprijatelja? Prateći događanja s margina kineskog samita u Beogradu 2014, kad je policija faktički kidnapovala grupu aktivista za ljudska prava iz zemalja EU, otkrivamo priču o surovom progonu meditaciijske prakse Falun Gong u Kini, političkim pritiscima na male zemlje, ali istovremeno i gorku istinu o svetu u kom živimo – gde je trgovina prioritet, a ljudska prava su uvek na drugom mestu.

Balnkanski medja
  • Save
Previous post Miloš Biković otvara 12. LIFFE festival u Leskovcu
Bioskop
  • Save
Next post Koji nas filmovi očekuju u bioskopima ove jeseni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap