Advertisement Section

Film „Ajvar“ rediteljke Ane Marie Rossi osvojio najprestižnije nagrade na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu, festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma koji je ove godine organizovan po 54. put!

Žiri u sastavu Nela Mihailović (predsednica žirija), Goran Radaković i Tamara Aleksić, dodelio je nagradu „Carica Teodora“ za najbolju glavnu žensku ulogu glumici Nataši Ninković za ulogu Vide, koja je „snažno i emotivno odigrala bol, teskobu i ranjivost jedne usamljene žene“, obrazložio je žiri.

Zatim nagradu „Car Konstantin“za najbolju glavnu mušku ulogu glumcu Sergeju Trifunoviću za ulogu Baneta, koji je „svedeno i raskošno dočarao svu ranjivost i usamljenost čoveka koji se bezuspešno bori za ljubav“, istakao je žiri. Nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu Vesni Čipčić za ulogu Sneže, Vidine majke. Nataša Ninković proglašena je i za najbolju glumicu Festivala po glasovima publike.

Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši.

Film „Ajvar“, produkcijiske filmske kuće „Biberche“, u režiji Ane Marie Rossi, a po scenariju koji potpisuju rediteljka i Maja Todorović, u naše bioskope stiže u distribuciji „Taramount filma“.

Glavne uloge u filmu tumače Nataša Ninković i Sergej Trifunović, Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Srđan Miletić, Mirko Vlahović i drugi.

Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer je Mateja Rackov.

Film je srpsko crnogorska koprodukcija, producent filma je Nikolina Vučetić Zečević iz filmske kuće Biberche iz Beograda, koproducent je Ivan Đurović iz filmske kuće Artikulacija iz Podgorice. Film je podržan je od strane Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije kao i Ministarstva kulture Republike Crne Gore.

Foto: Vanja Keser

 

Serija Grudi
  • Save
Previous post Serija „Grudi“ Marije Perović nagrađena u Seulu
Balnkanski medja
  • Save
Next post Miloš Biković otvara 12. LIFFE festival u Leskovcu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap